Daniel Schützer skadar politiken

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Daniel Schützer (S) har förbrukat sitt förtroende, tycker insändarskribenten.
Foto: Helena Karlsson
I ditt ämbete kan du inte gå vidare efter att offentligt skämmas, be om ursäkt och tala ut på en helsida i NWT. Det politiska uppdraget och särskilt i hög position ställer höga krav på de som får förtroendet av medborgarna att inneha det.

Det ska vara personer med oförvitligt leverne, gott omdöme och gedigen integritet. Det ska vara personer som är förebilder, som medborgarna respekterar och ser upp till. Du uppfyller inte denna kravprofil och det är inte första gången du är ute i offentligheten och ber om ursäkt.

Du ska nu lämna politiken. Du skadar demokratin och det politiska ämbetet. Du har i artiklar visat hög svansföring när det gäller skötseln av regionens hälso- och sjukvård. Du står högt på ditt partis lista till regionvalet. Värmland kan inte ha en politiker som du att vara med och leda hälso- och sjukvården. Det är skadligt för verksamheten och för alla partier i regionen. Om du inte själv inser att ditt förtroende för att verka inom hälso- och sjukvården är förbrukat måste socialdemokraterna i Värmland se till att du drar dig tillbaka.

Leif Lendrup

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.