Hoppa till huvudinnehållet

Ny app ska hjälpa unga med psykisk ohälsa – genom videosamtal

Publicerad:
Foto: Pressbild

Som ung i Värmland kan man nu boka videosamtal med ungdomsmottagningen via regionens ungdoms-app.

I appen Ung i Värmland kan man nu som ung, oavsett var i länet man bor, boka videosamtal eller skriva i chatten med en kurator, sjuksköterska eller barnmorska.

– Det är ett bra alternativ till den vanliga ungdomsmottagningen. Vi sänker tröskeln för kontakt med oss, säger barnmorskan Gunilla Evensson i ett pressmeddelande.

Besöken är gratis, all personal har tystnadsplikt och man kan ställa samma frågor som vid ett fysiskt besök.

Behöver man prata om sitt mående, samt få råd och stöd, kan man också boka videosamtal med stödmottagningen Första linjen i Värmland.

– Det kan handla om att känna sig stressad, orolig, nedstämd eller att du har relationsproblem. Ingen fråga eller problem är för litet för att kontakta Första linjen, säger verksamhetschef Monica Hammar i pressmeddelandet.

Att regionen breddar sitt digitala utbud är viktigt, enligt Marianne Utterdahl som är ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Alla sätt vi kan bidra till att minska psykisk ohälsa är positivt. Det här är också ett bra sätt att öka tillgängligheten och valmöjligheten i kontakten med vården för ungdomarna, säger hon i pressmeddelandet.

Fakta

Använd appen Ung i Värmland

• Ladda ner appen Ung i Värmland.

• Logga in med ditt mobila Bank-ID och välj vilken mottagning du vill ha kontakt med.

• Sedan kan du välja mellan olika kategorier av samtalsämnen som du vill prata om. Det kan handla om frågor om kroppen, sex, preventivmedel, oro, ångest eller tankar kring identitet eller sexualitet.

• Läs mer om appen Ung i Värmland och om ungdomsmottagningarna samt första linjen på webbplatsen 1177.se.

Artikeltaggar

MobiltelefoniUng i VärmlandVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.