Hoppa till huvudinnehållet

Kan han bli regionråd?

Publicerad:
Daniel Schützer (S) borde bytas ut.
Daniel Schützer (S) borde bytas ut. Foto: Helena Karlsson

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

I en intervju med NWT går kommunalrådet i Årjäng, Daniel Schützer (S), själv ut med att det var han som var den politiker som blev redlöst berusad och anklagas för att ha sexofredat flera personer på en publik tillställning. Han är som sig bör djupt ångerfull men frågan är om det räcker.

Han har varit kommunalråd i Årjäng i åtta år och efter höstens val har siktet varit på att bli regionråd i Region Värmland, där han redan sitter i fullmäktige och i flera nämnder. Hans parti Socialdemokraterna verkar i alla fall ha förlåtit honom. Men för att kunna vara verksam som politiker på den här nivån måste man ha förtroende från fler än sina egna.

För hur kommer Schützer att kunna agera effektivt som politiker efter den här praktskandalen? Hur skall han kunna bygga framgångsrika samarbeten och allianser med andra partier? För det är ingen vanlig berusning det handlar om. Tidigare har han uppskattats för sin frispåkighet även utanför sitt eget parti, men hjälper det nu?

Socialdemokraterna borde göra klokt i att byta ut honom. Hade han inte varit så högprofilerad är en inte djärv gissning att de redan hade petat honom.

Artikeltaggar

Årjängs kommunDaniel SchützerFylleriLedareOfredandeRegion VärmlandRegionfullmäktigeSocialdemokraterna