Hoppa till huvudinnehållet

Rydahls hyllning till Linus Johansson: ”Han är en grym kapten”

Publicerad:
Linus Johansson sekunden efter sitt avgörande i den andra förlängningsperioden.
Linus Johansson sekunden efter sitt avgörande i den andra förlängningsperioden. Foto: Tommy Pedersen/TT

Gustav Rydahl var ett enda stort leende efter rysaren i den sjätte matchen i semifinalserien, som Linus Johansson avgjorde inför en vild publik.

– Det är så kul för Linus. Han är en grym kapten och leder oss bra, det var gött att han fick avgöra, säger Rydahl om sin lagkamrat.

I den femte perioden kom till sist avgörandet. Linus Johanssons mål fick taket att lyfta.

Lagkamraten Gustav Rydahl kom ut till mediarummet efter rysaren med ett stort leende på läpparna.

– Det är väldigt, väldigt skönt. Man har varit här länge nu och jobbat hårt för att gå till final. Men vi har inte vunnit någonting än. Vi ska ladda om och hitta energi och det är nog rätt lätt att göra nu.

Är det så? Hur mår man egentligen efter en sån här match?

– För egen del var jag dålig i tre perioder och blev pigg i fjärde, skrattar Rydahl. Vi bara går på. I fem mot fem var vi jävligt bra idag.

”Extra energi”

En nyckel till Färjestads bombardemang i den första förlängningsperioden? Boosten från publiken.

– De är så viktiga. Jag har aldrig varit med om ett sånt tryck nån gång, som det var idag. Hoppas det blir samma i finalen. Man hittar verkligen extra energi tack vare dem.

När Linus Johanssons avgörande kom, utbröt givetvis vild glädje i FBK-lägret.

Vad hann du tänka?

– Jag blev så jävla glad, skrattar Rydahl. Man är så inne i det som händer därute och så ser man den gå in. Det är bara glädje. Det är så kul för Linus. Han är en grym kapten och leder oss bra, det var gött att han fick avgöra.

Nu väntar en finalserie mot Luleå.

– De har varit väldigt bra en lång tid, de har ett bra system och bara kör. De har några spelare som är vassa framåt, det gäller att stänga ner dem bra. Vi ska ge dem en match!

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyLinus JohanssonLuleå HockeyRögle BKSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.