Hoppa till huvudinnehållet

NWT Krim: 16-åring knivhöggs inför sina vänner

Publicerad:

Den 16-årige pojken knivhöggs i bröstet inför sina vänner.

NWT Krim diskuterar helgens misstänkta mordförsök - där en jämnårig pojke är häktad.

Men även detaljer kring polisens uppmärksammade tillslag mot Hells Angels.

Den 16-årige pojken och hans vänner var på väg till ett matställe när han plötsligt blev påhoppad av en jämnårig pojke som knivhögg honom i bröstet.

I nya avsnittet av NWT Krim berättar krimreporter Åsa Asplid om mannen som kan ha räddat livet på 16-åringen, samt om hur myndigheterna larmat under lång tid om den jämnårige pojke som erkänt att han utdelade knivhuggen.

– Han har struntat i skolan och polisen har misstänkt att han sålt droger åt kriminella gäng, säger hon.

Nya inslag

Podden går även igenom händelserna som ledde fram till att polisen slog till mot det kriminella mc-gänget Hells Angels lokaler i Karlstad veckan innan påsk.

– De letade efter en person som var misstänkt i en annan utredning, och en teori är att de använde det som ett skäl till att kunna gå in i HA-lokalen, säger Åsa Asplid.

I det här avsnittet presenterar NWT Krim även två nya fasta inslag - Veckans dom och Veckans Mållgan.

Veckans Mållgan

Under rubriken ”Veckans dom” kommer Åsa Asplid och Nicole de Bouczan kort berätta om en eller flera av den senaste veckans mest intressanta domar.

”Veckans Mållgan” är en udda bortförklaring som förekommit i någon dom eller förundersökning. Inslaget har tagit sitt namn från den 15 år gamla dom som ledde till nationell uppmärksamhet där en man från Sunne friades från grov rattfylla efter att han förklarat att det var hans okände vän ”Mållgan” som kört bilen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHells AngelsMordförsökNWT PoddVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.