Hoppa till huvudinnehållet

Hindra att parallellsamhällen växer fram i Värmland

Publicerad:
Vi Sverigedemokrater kommer att göra allt vi kan för att motverka framväxten av dessa parallellsamhällen i Värmland, skriver Mikael Strandman, Runar Filper och Ljubica Jasic Modin.
Vi Sverigedemokrater kommer att göra allt vi kan för att motverka framväxten av dessa parallellsamhällen i Värmland, skriver Mikael Strandman, Runar Filper och Ljubica Jasic Modin. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Värmland undgick dessa upplopp av den enkla anledningen att vi ännu inte fått tillräckligt stora utanförskapsområden. Men med nuvarande politiker som styr är det dock bara en tidsfråga innan även vi får hit dessa problem, skriver Mikael Strandman, Runar Filper och Ljubica Jasic Modin.

Påskhelgens krigsliknande scener runt om i Sverige blev en skrämmande påminnelse om hur stort utanförskapet tillåtits växa i landet. Vittnesmålen från poliser är makabra och surrealistiska. Polismannen Jonas Packalén skriver: ”Det vi möts av i Örebro är personer som får gatustenar körda till sig i bilar. Stenar och föremål i mängder. Stenar som hackas upp och slås sönder, så de blir vassa. Alltså föremål som kan ge livshotande skador. Helt sjukt. Med andra ord pratar vi om försök till mord. Träffar dessa stenar Polis/oss, kan det bli just livshotande skador.”

Det finns en uppsjö av filmer som visar attacker med stenar, järnspett och andra tillhyggen. Polishästar attackerades, polisfordon brändes. Till och med en stadsbuss i trafik sattes i brand genom att en molotovcocktail kastades in i den. Inte bara unga arga män kastar nu sten på brandkår och polis utan även mammor och barn deltar i upploppen och uttrycker ett förfärligt hat mot samhället.

Ett samhälle som utan motkrav gett dem full tillgång till världens mest generösa välfärdssystem. Socialförsäkringssystemen, utbildningen, sjukvården och infrastrukturen är gratis. Inget hindrar dig som individ att skaffa dig en utbildning som ger dig ett arbete. Flera branscher skriker efter arbetskraft.

Så skriver du en debattartikel

Värmland undgick dessa upplopp av den enkla anledningen att vi ännu inte fått tillräckligt stora utanförskapsområden. Men med nuvarande politiker som styr är det dock bara en tidsfråga innan även vi får hit dessa problem.

Tillsammans med media kommer politikerna i Värmland att driva på för mer mångkultur och mer bidragsfinansierad utomeuropeisk invandring. Så som de gjort i decennier över hela Sverige, alltid med samma resultat. Och sedan bekämpa det uppkomna utanförskapet med samma åtgärder som alltid; mer bidrag till etniska och religiösa organisationer, fler fritidsgårdar, fler HVB-hem, fler låtsasjobb, fler socialarbetare.

Med andra ord mer resurser av samma slag som tidigare och hoppas att den här gången blir det annorlunda.

Vi Sverigedemokrater tror inte på detta. Galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat, som Albert Einstein en gång så träffande uttryckte det.

Vi Sverigedemokrater kommer att göra allt vi kan för att motverka framväxten av dessa parallellsamhällen i Värmland. Vi anser att ska regionen växa så ska den göra det med människor som vill vara en del av vårt samhälle, bejaka våra svenska värderingar och kultur. Bli en del av vår gemenskap. Vill de inte det får de söka sig någon annanstans. All migration är förenad med vissa villkor. Vi tror också att människan är anpassningsbar, bara regler och krav är tydliga, liksom konsekvenserna om man bryter mot dessa.

Den 11 september väljer du vilken väg Värmland ska ta.

Mikael Strandman (SD)

Riksdagsledamot och förstanamn på Värmlands regionlista

Runar Filper (SD)

Riksdagsledamot och distriktsordförande, Värmlands län

Ljubica Jasic Modin (SD)

Regionråd i opposition Värmland

Artikeltaggar

DebattIntegrationLjubica Jasic ModinMedierMigrationPolisenPolitikerRegion VärmlandRunar FilperSverigedemokraternaUtsatta områdenVal 2022Våldsamt upploppVälfärdVärmlands län