Klart: Rejäl löneökning för sjuksköterskor

Publicerad:
Sjuksköterskor i dygnet-runt-vården får en löneökning. Foto: Claudio Bresciani/TT

Sjuksköterskor inom dygnet-runt-vården får ett rejält lönelyft. Det beslutades på regionstyrelsens sammanträde under tisdagen. Grundlönen höjs med 2 000 kronor för sjuksköterskorna.

Anledningen till lönesatsningen från regionen är för man vill vara en mer attraktiv arbetsgivare, och på så sätt kunna både behålla och rekrytera nya sjuksköterskor.

Den nya lönen gäller från och med juni.

I samband med att beslutet togs gjordes också ett tilläggsyrkande gällande att se över samtliga löner inom hälso- och sjukvården. Detta för att nå konkurrenskraftiga löner.

På sammanträdet klubbades också att regiondirektören ska påbörja en upphandling av förhyrning för lokaler till vårdcentralen Herrhagen. Målet är att vårdcentralen ska flytta till en lokal på cirka 1 600 kvadratmeter. Anledning är att man under en längre tid arbetat i för små lokaler, något som gjort det svårare att utföra arbetet.

Artikeltaggar

LönerRegion VärmlandSjuksköterskaVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare