Hoppa till huvudinnehållet

Garpenlöv: "Pappa åkte in akut till sjukhuset"

Publicerad:
Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv. Foto: Pontus Lundahl/TT

Johan Garpenlöv lämnade samlingen i Halmstad av privata skäl.

Nu berättar Tre Kronors förbundskapten varför.

– Min pappa åkte in akut till sjukhuset, det var så allvarligt att jag kände att jag behövde vara där, säger han till Aftonbladet.

Tre Kronors matcher mot Danmark i Halmstad spelades utan förbundskapten Johan Garpenlöv i båset.

Till Czech Hockey Games är han tillbaka.

Nu berättar 54-åringen för Aftonbladet om orsaken till sin tillfälliga frånvaro under Tre Kronors VM-förberedelser.

– Min pappa Kjell är gammal och fick blodförgiftning, det var en infektion som han åkte in för sent med. Det blev akut, så som det blir med gamla människor, säger han till tidningen.

– Än så länge har allt gått bra, därför kändes det som att det fanns läge att åka med landslaget igen. Han ligger fortfarande på intensivvårdsavdelningen, men läget är stabilt. Det var inte stabilt när jag åkte hem, det var därför jag ville åka hem och om det skulle hända någonting. Så det kändes som rätt beslut.

För två år sedan gick hans mamma Eva bort under en landslagssamling inför Beijer Hockey Games, efter att hon varit sjuk i Alzheimers.

Sverige inleder Czech Hockey Games, som spelas i Wien och Ostrava, mot Österrike på torsdag och möter sedan Tjeckien och Finland i helgen.

Senare i maj spelas Beijer Hockey Games och den 14 maj drar VM i Finland i gång med premiärmatchen mot Österrike.

Artikeltaggar

IshockeyJohan GarpenlövTre Kronor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.