Hoppa till huvudinnehållet

Emilia 33, är Värmlands värsta soffpotatis: ”Är lat och kommer aldrig igång”

Publicerad:
33-åriga Emilia Alfredsson vann tävlingen Värmlands värsta soffpotatis. Nu ska hon få hjälp upp ur soffan och ut i löparspåret och anta en rejäl utmaning.
33-åriga Emilia Alfredsson vann tävlingen Värmlands värsta soffpotatis. Nu ska hon få hjälp upp ur soffan och ut i löparspåret och anta en rejäl utmaning.

Flera värmlänningar skickade in sina bidrag till tävlingen Värmlands värsta soffpotatis, men 33-åriga Emilia Alfredsson från Norsbron vann.

När hon såg tävlingen scrollade hon först förbi.

– Sen kände jag mig träffad och tänkte: Det är ju jag. Jag är lat och jag kommer aldrig igång, säger hon.

Som vinnare i tävlingen Värmlands värsta soffpotatis, som är ett samarbete mellan NWT och IF Göta, får hon nu hjälp upp ur soffan och ut i löparspåret.

Hon ska under våren, sommaren och hösten genomföra en så kallad Götaklassiker vilket innebär att hon ska delta i Vårruset 17 maj, Stadsloppet 4 juni, Blodomloppet 1 september och Tjurruset 17 september. Till sin hjälp har hon en tränare från If Göta som kommer att hjälpa henne med träningsupplägg och motivationstips.

– Det känns lite nervöst men bra, säger hon.

Emelia Alfredsson bor med sin sambo och tre barn mellan 9 och 17 år i Norsbron utanför Karlstad. Hon jobbar som undersköterska och slappar mest hemma eller umgås med vänner på fritiden.

Hon beskriver sig själv som en glad och sprallig tjej som tokälskar utmaningar. Till och med så mycket så att hon en gång sökt till Robinson.

Vad har du för relation till löpning?

– Ingen. Jag har aldrig löptränat. Om jag tränar går jag helst på pass det känns lättare att träna i grupp.

Hur ser din träningspersonlighet ut?

– Jag vill så mycket men det är så tråkigt. Varje vecka tänker jag: Nästa vecka på måndag då ska jag börja träna och röra på mig! Men när måndagen kommer får jag verkligen ingen motivation.

Vilka är dina bästa ursäkter för att inte träna?

– Jag brukar tänka att jag har jobbat hela dagen och är trött, så jag tar det i morgon istället.

Vad är ditt mål med den här utmaningen?

– Jag ska fixa det här! Jag vill bli mer hälsosam och få in träning i vardagen. Jag behöver en utmaning då kroppen inte orkar med mina extra kilon längre och för att få visa speciellt min dotter att mamma kan lyckas.

På NWT.se och i NWT:s sociala medier kommer du från och med nu kunna följa Emilias resa mot ett hälsosammare liv.

Artikeltaggar

BlodomloppetFritid och livsstilIF GötaKarlstad stadsloppMotion och hälsaTjurrusetVärmlands värsta soffpotatisVårruset

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.