Hoppa till huvudinnehållet

Solberg kör WRC2 i Portugals VM-rally

Publicerad:
Oliver Solberg får kliva åt sidan för Dani Sordo i de kommande två VM-tävlingarna, man meddelar nu att han kör WRC2 i Portugal.
Oliver Solberg får kliva åt sidan för Dani Sordo i de kommande två VM-tävlingarna, man meddelar nu att han kör WRC2 i Portugal. Foto: Hyundai motorsport

Oliver Solberg får stå över Portugals VM-rally i WRC, men kommer till start i WRC2.

Solberg får stå över två VM-tävlingar efter Kroatien: ”Sordo vill köra”

Oliver Solberg berättade för NWT för en vecka sedan att han inte skulle köra WRC-klassen i de kommande VM-tävlingarna i Portugal och Sardinien, på grund av att han måste ge plats för Dani Sordo, men att han jobbade på att åka WRC2.

I lördags kraschade Solberg i Kroatien så bilen började brinna och tvingades bryta, och på måndagen blev det klart att den 20-årige värmlänningen ställer upp i WRC2 i Portugal den 19–22 maj.

”Fantastisk nyhet att starta veckan med. Vi kommer tävla i en Hyundai i20 N Rally2 för att bygga upp erfarenhet och samla så många kilometer som möjligt inför framtiden. Det är en bonusstart”, skriver Oliver Solberg i sociala medier.

Solberg delar Hyundais tredjebil i huvudklassen med Dani Sordo och det var känt från början att den rutinerade spanjoren skulle köra några tävlingar, men inte vilka. Nu är det bestämt att Sordo, som stod över Monte Carlo, Sverige och Kroatien, får fyra av säsongens 13 VM-rallyn och Oliver Solberg nio.

Återstår att om Solberg får till en WRC2-start även på Sardinien den 2–5 juni.

Efter kraschen – Solberg bryter VM-rallyt i Kroatien: ”Väldigt besviken”

Artikeltaggar

Oliver SolbergRallyRally-VM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.