Nyström trivs bredvid Lennström: ”En av seriens bästa backar”

Publicerad:
Joel Nyström trivs i slutspelsbubblan. På tisdagskvällen möter hans Färjestad Rögle igen, när den sjätte matchen i semifinalserien ska avgöras. Foto: Lisa Olaison

Joel Nyström har den senaste tiden spelat tillsammans med Theodor Lennström, och det unga sjärnskottet hyllar sin backkollega.

– Han är en av seriens bästa backar, vi hittar varandra bra. Det är kul att spela med honom, jag lär mig väldigt mycket, säger Nyström.

Joel Nyström var en av de sista spelarna att lämna isen i Löfbergs Arena efter måndagens träning. Laget har under slutspelet fått avgöra om de vill gå på is de matchfria dagarna, eller om de vill köra isvärmning innan match. En del har gjort både och, Joel Nyström har varierat sig lite.

– Jag har faktiskt gjort lite olika. Det var gött att köra idag, och skönt med ny match imorgon igen. Det är det som är så bra med slutspel, att det är så tätt mellan matcherna. Man får bara sikta in sig på att ladda om och byta fokus till nästa match, säger FBK-backen.

Hur lever du mellan matcherna?

– Jag försöker släppa hockeyn lite i mellandagarna och göra lite annat, men nästa dag gör jag mig redo för match igen.

”Extra push”

I fredags var det ordentligt drag i Löfbergs Arena när Färjestad slog tillbaka Rögle rejält. När biljetterna släpptes till tisdagens match small det till ordentligt, och arenan blev utsåld direkt. Joel Nyström menar att hockeyfebern i länet märks tydligt.

Galna biljettrycket – utsålt direkt: ”Skulle kunna sälja dubbelt så många”

– Ja, vi märker det, speciellt på matcherna. Fredagskvällen var otrolig. Det är bland det bästa tryck jag spelat inför. Det är den och hemmapremiären mot Leksand som toppar för mig. Publiken skapar ett sånt jäkla tryck och ger oss den där extra pushen. Intensiteten på isen höjs också någon grad. Det är fantastiskt kul.

Pappa Nygård inför fortsättningen: ”Vi har en bra känsla”

Färjestad är än så länge obesegrat hemma i Löfbergs Arena under slutspelet.

Vad är nyckeln till det?

– Vi trivs bra här hemma och har varit starka. Vi får långa anfall och tröttar ner dem. Vi går på hela tiden, då vinner man puckarna. Det ska bli roligt med ny match imorgon. Vi hade video imorse, och så träningen nu, nu laddar vi om. När vi spelar så som vi ska vet vi hur bra vi kan vara.

Mitells uppmaning till spelarna: ”Det är huvudbudskapet”

Hur har slutspelet varit för din egen del, tycker du?

– Helt okej, jag har fått spela med ”Teddan” (Lennström, red anm). Han är riktigt skicklig och hjälper mig väldigt bra därute. Han är en av seriens bästa backar, vi hittar varandra bra. Det är kul att spela med honom, jag lär mig väldigt mycket. Han är enormt skicklig och offensiv som jag också vill vara. Jag tar åt mig lite tips och tricks av honom.

Joel Nyström har bildat backpar med Theodor Lennström, en lösning Nyström trivs fint med.
Joel Nyström har bildat backpar med Theodor Lennström, en lösning Nyström trivs fint med. Foto: FREDRIK KARLSSON

”Gött gäng”

Joel Nyströms Färjestad har, utan att överdriva, förändrats rejält under säsongen. Från att ha varit guldfavorit till att kämpa i nedre halvan av tabellen till att nu vara en seger ifrån SM-final.

– Det har varit en hel del förändringar och en del nya intryck att ta in. Men vi har spelat bättre hela tiden. Nu i slutspelet ska vi vara som bäst och det tycker jag att vi har varit. Vi har en jättebra grupp, när vi tränar och spelar kör vi på. Vi är ett jäkligt gött gäng.

Mitells uppmaning till spelarna: ”Det är huvudbudskapet”Galna biljettrycket – utsålt direkt: ”Skulle kunna sälja dubbelt så många”Pappa Nygård inför fortsättningen: ”Vi har en bra känsla”SUPERLIVE: Senaste nytt om FBK och SM-slutspelet

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJoel NyströmRögle BKSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare