Hoppa till huvudinnehållet

Back förlänger med BIK: ”Glad över att få fortsätta”

Publicerad:
Wilhelm Westlund har förlängt sitt kontrakt med BIK Karlskoga.
Wilhelm Westlund har förlängt sitt kontrakt med BIK Karlskoga. Foto: FREDRIK KARLSSON

BIK Karlskoga-backen Wilhelm Westlund har förlängt sitt kontrakt med två år.

– Jag trivs jättebra i BIK Karlskoga och med laget så jag är väldigt glad över att få fortsätta spela här i två år till. BIK var mitt förstaalternativ och när jag fick ett förslag på ett tvåårskontrakt var det inget att tveka på, säger han till klubbens hemsida.

Wilhelm Westlund, 27, har tre säsonger bakom sig i BIK-tröjan.

Den gångna säsongen noterades han för 20 poäng på 48 matcher i grundserien.

– Wilhelm är väldigt användbar. Han är en allroundback och god skridskoåkare som kan spela i alla situationer. Kontinuitet är viktigt i ett lagbygge och i och med att han har varit här länge nu bidrar han även till den biten. Det känns mycket bra att ha gjort klart med 'Wille' och att kontraktet dessutom löper över två säsonger, säger klubbchefen Torsten Yngveson.

Kontraktsläget

Kontrakt till och med säsongen 2022–2023: David Lilja, Marcus Hellgren Smed, Arvid Aronsson, William Pethrus, Sebastian Collberg, Gustaf Franzén och Juliuz Persson.

Kontrakt till och med säsongen 2023–2024: Wilhelm Westlund, Lars Volden, Henrik ”Kingen” Larsson, Alexander Leandersson, och Henrik Björklund.

Huuvdtränaren Karl Helmersson har kontrakt även över nästa säsong (2022–2023).

Assisterande tränaren Johan Schoultz har kontrakt över nästnästa säsong (2023–2024).

Utgående kontrakt: Philip Eriksén, Johan Larsson, Albert Lyckåsen, Sebastian Fakt, Kalle Jellvert, Joel Kiirikki, Viktor Lennartsson, David Lindquist, Edwin Lindström, Aleksi Rekonen, Marc-Olivier Roy, Åke Stakkestad, Janne Tavi och Emil Öhrwall.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.