Mallbackens mardröm – mittfältaren långtidsskadad

Publicerad:
Mallbackens Linnéa Berger är knäskadad. Foto: Olle Persson

Mallbackens mittfältare Linnéa Berger är korsbandsskadad och blir borta länge.

– Jag får ställa in mig på att jag inte är tillbaka förrän nästa säsong, säger hon.

Den 14 april klev Linnéa Berger av sent i hemmamatchen mot IFK Norrköping och sedan dess har hon inte spelat mer.

– Hon nämnde att det small till i knät men mer vet jag inte. Det är väldigt, väldigt tråkigt då hon är en viktig spelare för oss och förhoppningsvis är det inget allvarligt, sa Mallbackens huvudcoach Jonas Rehnberg efter Norrköpingsmatchen.

Men dessvärre är det allvarligt. 23-åriga Berger är korsbandsskadad.

– Det känns tråkigt att missa hela säsongen eftersom vi har börjat så bra som vi har gjort, säger Linnéa Berger och fortsätter:

– Jag tror vi har alla chanser att göra det här till en bra säsong och det känns tråkigt att inte få vara en del av det. Vi har ett bra lag i år och jag trivs väldigt bra i gruppen så jag ska försöka bidra med det jag kan bidra med från sidan.

– Det är svårt att veta när jag kan komma tillbaka eftersom jag inte har ett datum på operation än. Men jag får ställa in mig på att jag inte är tillbaka förrän nästa säsong.

Berger står på två mål på två elitettanmatcher med MIF den här säsongen. Mallbacken har sju poäng efter fyra seriematcher.

Jätteläge på tilläggstid – men Mallbacken föll i toppmötet
Jonas Rehnberg är huvudtränare i Mallbackens IF.
Jonas Rehnberg är huvudtränare i Mallbackens IF. Foto: Fredrik Finnebråth

Artikeltaggar

ElitettanFotbollJonas RehnbergLinnéa BergerMallbackens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare