Inför helgarbete för alla tjänstemän inom hemvården

Insändare
PUBLICERAD:
”Tänk om och värna om er fantastiskt duktiga personal inom hemvården”, skriver insändarskribenten.
Foto: Viktor Sunnemark
Hemvården i Kils kommun ska börja jobba varannan helg och mer delade turer för att tillgodose vårdtagarna. Jag kan förstå att vårdtagarna vill ha samma effektiva och kunnig vårdpersonal på helgerna. Men denna personal behöver också tillfälle till återhämtning och att jobba varannan helg ger inte möjlighet till detta.

Jobbar du inom vården så ingår naturligtvis helgarbete men det kanske räcker med att jobba var tredje helg. Jag har ett förslag; Vi som behöver ha kontakt med tjänstemän och ansvariga inom hemvården, vi vill nå er på helgen när vi är lediga och kan göra vårdplanering med mera.

Så all administrativ personal och ansvarig personal i hemvården, ni bör ändra er arbetstid och vara ledig typ onsdag och torsdag och jobba lördag-söndag när vi behöver kunna ha kontakt med er. Allt för kommuninvånarnas önskemål, precis som ni kräver av hemvården och era anställda, allt för vårdtagarnas bästa.

Nån ordning får det väl vara, sitt inte och bestäm hur andra ska jobba utan att tänka på hur ni själva kanske skulle behöva jobba. Lördag och söndag kan vi kommuninvånare få tag på er och vårdplanera för våra anhöriga.

Tänk om och värna om er fantastiskt duktiga personal inom hemvården! Låt dem fortsätta jobba var tredje helg och ta bort delade turer. Ni själva vill inte jobba så här så varför kräva att andra ska göra det?

Kilsbo

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.