Hoppa till huvudinnehållet

En anhållen – misstänkt för mordförsök: ”Greps under natten”

Publicerad:

En person har anhållits efter det misstänkta knivdådet på Norrstrand.

Efter att en tonårspojke skadats svårt på fredagskvällen har en person anhållits misstänkt för mordförsök.

– Personen greps under natten, säger Lars Hedelin, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Den misstänkte är en person under 20 år, enligt polisen. Men polisen vill inte gå in på anledningen till att person nu är gripen, inte heller var gripandet skedde.

Vad kan man säga om våldsbrottet?

– Vi kan inte säga mer om det än att det är ett grovt våldsbrott, såpass grovt att de har lett till allvarliga skador, men tillståndet för målsäganden är nu stabilt, säger Lars Hedelin.

Foto: HP Skoglund

Enheten för grova brott leder nu utredningen vidare, efter att kriminaltekniker varit på plats under hela natten. Anna Jinghede är kriminaltekniker på forensiska sektionen i Örebro. Hon och hennes kollegor lämnade platsen vid 09.30 på lördagsmorgonen.

– Vi har gjort en mängd olika typer av undersökningar inom ett stort område. Vi har jobbat med allt ifrån dokumentation av platsen till spårsäkring, säger hon.

Undan för undan har man kunnat krympa avspärrningarna under natten.

– Vi hoppas att vi ganska snart ska kunna häva alla de yttre avspärrningarna så att det blir fritt fram allmänheten, så att de kan röra sig fritt här igen.

”Omfattande utredningsåtgärder”

Avspärrningen vid Hagaborgsskolan är hävd.

– Där är vi klara.

Foto: HP Skoglund

Många har arbetat på Norrstrand under natten.

– Åtskilliga poliser har varit här. Vi från forensiken har varit här med fyra personer och sen krävs det alltid poliser för att bevaka avspärrningar, speciellt när de är så här stora. Vi har lagt ner ganska omfattande utredningsåtgärder under natten på den här platsen, men exakt vad vi har gjort och avser att göra kan jag inte gå in på, säger Anna Jinghede.

Letar med drönare

Polisen har under natten och morgonen också flugit med drönare över området för att bilda sig en uppfattning om hur området ser ut där avspärrningarna är dragna samt kunna fotografera ovanifrån.

– Det är en del i brottsplatsundersökningen, men vad det är man letar efter är inget jag kan gå in på. Det är en jättestor yta som vi har flugit över. Det är ett väldigt bra redskap som skannar av stora ytor effektivt, säger Lars Hedelin.

Efter knivdådet – fortsatt stor insats på området: ”Pojken är vid liv”I NATT: Tonårspojke utsatt för knivdåd – utreds som mordförsök: ”Ingen gripen”

Artikeltaggar

Anna JinghedeBrott & blåljusDrönareHagaborgsskolanLars HedelinMordförsökNorrstrandPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.