Hoppa till huvudinnehållet

Efter knivdådet – fortsatt stor insats på området: ”Pojken är vid liv”

Publicerad:
Polisen har spärrat av vid Hagaborgsskolan.
Polisen har spärrat av vid Hagaborgsskolan. Foto: Felix Hall

Under fredagskvällen larmades polisen till Norrstrand efter att en tonårspojke hittats svårt skadad. På lördagsmorgonen har polisen fortsatt en stor insats på området. Pojken ska vara vid liv.

– Det går åt det bättre för den här pojken, det har gått att prata med honom. Men läget är fortsatt allvarligt, säger Olle Lund, vakthavande befäl vid polisen till SVT Värmland.

Larmet kom in under fredagskvällen till polisen.

– Det var där vid 21.55 som vi fick in ett larm om att vi hade en svårt skadad person som befann sig utanför en livsmedelsbutik på Norrstrand. När vi kom hit påträffade vi personen, en ung person under 18 år som har allvarliga skador, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Den skadade pojken hittades vid Coop-butiken på Norrstrand.
Den skadade pojken hittades vid Coop-butiken på Norrstrand. Foto: Erik Dahlén

Personen som påträffades var enligt polisen en tonårskille mellan 15 och 18 år gammal. Han fördes sent på fredagskvällen till sjukhus med ambulans.

Pojkens tillstånd är enligt polisen allvarligt men till SVT Värmland berättar man att han är vid liv och att man under natten kunnat prata med honom.

Flera avspärrningar

Polisens arbete fortsätter på lördagsmorgonen. Man har hittat blod på flera platser, bland annat i en trappuppgång till en bostad på Norrstrand och utanför Hagaborgsskolan.

Förutom en avspärrning vid entrén till ett bostadshus är det också avspärrat på Hagaborgsskolan på lördagsmorgonen.

– Vi har hållit flera förhör med vittnen. Framöver jobbar vi vidare med tekniska undersökningar och gör fler förhör med vittnen, säger Olle Lund vid polisregion Bergslagen till SVT Värmland.

Polisens utredning fortsätter under lördagen.
Polisens utredning fortsätter under lördagen. Foto: Felix Hall

Vad som enligt Aftonbladet uppges vara ett knivdåd utreds av polisen som mordförsök.

Det finns i nuläget ingen gripen person.

Foto: HP Skoglund
Foto: HP Skoglund
I NATT: Tonårspojke utsatt för knivdåd – utreds som mordförsök: ”Ingen gripen”

Artikeltaggar

Brott & blåljusHagaborgsskolanLars HedelinMordförsökNorrstrandOlle LundPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.