Hoppa till huvudinnehållet

Solberg har inlett stabilt i Kroatien – fransman körde in i villaträdgård

Publicerad:
Oliver Solberg ligger sexa efter de fyra första sträckorna i Kroatiens VM-rally. Här syns han vid torsdagens ceremoniella start.
Oliver Solberg ligger sexa efter de fyra första sträckorna i Kroatiens VM-rally. Här syns han vid torsdagens ceremoniella start. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Oliver Solberg har inlett sin debut i Kroatiens VM-rally stabilt. Han ligger sexa totalt efter fredagens fyra första sträckor av åtta på regnvåt asfalt.

NWT tippar helgens VM-rally: ”Hjärtat säger pallplats”

20-åringen tappade rejält på täten på den inledande 19,2 kilometer långa sträckan och var där som sjua 44,9 sekunder efter Toyotas finländare Kalle Rovanperä.

Svenska rallyts vinnare och VM-ledaren har fortsatt ånga på och vann även sträcka två och och fyra och var näst snabbast på den tredje bakom teamkamraten Elfyn Evans.

Rovanperä toppar totalt före två av Oliver Solbergs teamkamrater i Hyundai. Tvåan Thierry Neuville är 12,5 sekunder ifrån Rovanperä och trean Ott Tänak har 47,3 sekunder upp.

Solberg var sexa på de tre andra sträckorna och har samma placering i sammandraget, 1.36,2 från täten.

Närmast framför finns två Fordar med Craig Breen och Gus Greensmith, tillsammans med värmländska kartläsaren Jonas Andersson.

Oliver Solberg har bara 13 sekunder upp till Greensmith och ytterligare 34 till fyran Breen.

Närmast bakom, 21,2 sekunder, jagar japanen Takamota Katsuta i Toyota.

Fransmannen Adrien Fourmaux körde av vägen och hamnade i en villaträdgård.
Fransmannen Adrien Fourmaux körde av vägen och hamnade i en villaträdgård. Foto: wrc.com

Körde in i trädgård

Fransmannen Adrien Fourmaux, Ford, bjöd på dramatik på SS3. Han tappade kontrollen i en kurva på det hala underlaget och for av vägen, igenom en häck och in i en villaträdgård. Som tur var stannade bilen på gräsmattan några meter från huset. Fourmaux undkom oskadd, men Ford Puman klarade sig sämre. Det är slutåkt i tävlingen.

Efter fjärde sträckan är det lunch- och serviceuppehåll. SS5, Mali Lipovec–Grdanjci 2, startar 15.05.

Kroatiens VM-tävling är den tredje i årets säsong efter Monte Carlo och Sverige. Totalt består asfalttävlingen i trakten av Zagreb av 20 specialsträckor fredag–söndag.

Artikeltaggar

Oliver SolbergRallyRally-VM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.