Hoppa till huvudinnehållet

Patient spottade på läkare

Publicerad:
En patient hotade en läkare på Torsby sjukhus.
En patient hotade en läkare på Torsby sjukhus.

Polisen fick ett samtal från Torsby sjukhus där en läkare blev bespottad och samtidigt hotad till döden efter att inte ha skrivit ut nya läkemedel. Händelsen rubriceras som hot mot tjänsteman.

Under torsdagskvällen fick polisen ett telefonsamtal från öppenpsykiatrin på Torsby sjukhus. Telefonsamtalet kom från en mycket oroad läkare.

– En patient hade blivit hotfull och i samband med detta hade man tryckt på överfallslarmet på sjukhuset. Patienten hade krävt nya mediciner, men blivit upprörd efter att ha fått besked om att nya mediciner inte skulle skrivas ut, säger Stefan Sundberg, stationsbefäl vid polisen i Karlstad.

Patienten är en man i 45-årsåldern.

– Han hade spottat på överläkaren och uppgett att han skulle döda henne. Det hade blivit väldigt hotfull stämning och överläkaren hade fått backa undan. Hon hade uttryckt att hon ville lämna arbetsplatsen så länge som mannen var kvar på sjukhuset.

När polisen kom fram var mannen inte kvar. Han hade själv lämnat platsen.

– Vi fick aldrig kontakt med honom, utan pratade endast med läkaren.

Händelsen kommer fortsätta att utredas.

– Vi kommer naturligtvis att prata med den misstänkte om det här.

Polisen skrev en anmälan om hot mot tjänsteman.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHot mot tjänstemanStefan SundbergTorsbyTorsby sjukhus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.