Hoppa till huvudinnehållet

Författarsällskapet firar Världsbokdagen – då får Anna Kölén debutantpris

Publicerad:
Anna Kölén prisas för sin debutbok ”Ingen kommer att tro dig”.
Anna Kölén prisas för sin debutbok ”Ingen kommer att tro dig”. Foto: Stefan Tell

Ilskan efter #metoo fick Arvikabördiga dramaturgen Anna Kölén att debutera som romanförfattare.

Nu belönas hon med Värmländska författarsällskapets debutantstipendium, som delas ut vid firandet av Världsbokdagen på Karlstads stadsbibliotek.

Världsbokdagen den 23 april firas med ett evenemang på Stadsbiblioteket och då får Anna Kölén ta emot stipendiet för debutromanen ”Ingen kommer att tro dig”.

Motiveringen lyder: ”Med ett otroligt driv framåt och med en underliggande pyrande spänning är det svårt att släppa taget om boken. Delar från hela livet vävs samman såsom familj, dating, vänskap, kärlek, humor och att leva i småstad kontra storstad. Känslan och övertygelsen att det krävs mod för att våga uttrycka sin sanna historia och att man först därefter kan fatta sina egna beslut lever kvar när sista ordet är läst”.

Förlaget som gav ut boken, Romanus och Selling, beskriver den som ”en spännande och drabbande roman som landar mitt i samtiden”.

Holm och Eriksson

I övrigt under Värdsbokdagen i Karlstad berättar Jessica Eriksson och Stefan Holm om novellskrivande och om att skriva tillsammans.

Det blir även standup med Maria Heilinger-Shalan och fokus på Ukraina och ukrainska författare, för att nämna några programpunkter.

Arrangemanget sker med Värmländska författarsällskapet i samverkan med biblioteket i Karlstad och firandet börjar klockan 13.

Artikeltaggar

Anna KölénArvikaFöreningen VärmlandslitteraturJessica ErikssonKarlstadLitteraturNöje/KulturStefan HolmTeaterVärldsbokdagenVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.