Hoppa till huvudinnehållet

Första dagen i Kroatien: Solberg avslutade starkt

Publicerad:
Oliver Solberg är femma efter första dagen av Kroatiens VM-rally.
Oliver Solberg är femma efter första dagen av Kroatiens VM-rally. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Efter åtta sträckor på Kroatiens VM-rally är Oliver Solberg femma i WRC-klassen. Värmlänningen gjorde en stark avslutning med en tredje- och fjärdeplats.

Kroatiens VM-rally avgörs 21-24 april och 20-årige Oliver Solberg är efter första dagen på en femteplats i WRC-klassen.

Solberg och kartläsaren Elliot Edmondson radade upp följande resultat på fredagens åtta första sträckor: 7, 6, 6, 6, 6, 8, 3 och 4. Två väldigt fina avslutande sträckor alltså, och på sin femteplats är Hyundais Oliver Solberg sammanlagt två minuter och 39 sekunder bakom ledaren och Toyotaföraren Kalle Rovanperä.

”Det här var kul”

På den sjunde sträckan var Solberg 6,6 sekunder bakom vinnaren Rovanperä. Thierry Neuville vann den åttonde sträckan och Oliver Solbergs tid var 4,6 sekunder långsammare än Neuvilles.

– Det här var kul. Dagens sista sträcka var bra och det var roligt att köra runt i leran. Vi avslutade med en fjärdeplats och är femma totalt och nu är vi på väg tillbaka för service, skriver Oliver Solberg på Twitter och efter tredjeplatsen på sjunde sträckan skrev han följande:

– Kan inte vara annat än glad över det.

Neuville tvåa

Kalle Rovanperä som även vann Svenska rallyt leder totalt med dryga minuten före Hyundaiföraren Thierry Neuville. Hyundai är det även på tredje plats i Kroatiens asfaltsrally genom Ott Tänak.

Värmländske kartläsaren Jonas Andersson ihop med Gus Greensmith är efter första dagen på åttonde plats i WRC-klassen i sin Ford. Efter sju av åtta sträckor var Greensmith och Andersson drygt tre minuter bakom Rovanperä, men efter den åttonde är avståndet till förstaplatsen 13 minuter och 14 sekunder.

Under lördagen väntar åtta nya sträckor och på söndag körs de fyra sista.

Artikeltaggar

Jonas AnderssonOliver SolbergRallyRally-VMWRC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.