Skamligt att skjuta älgen i stan – så borde ni ha gjort i stället

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det är inte rätt att avliva en älg som hamnat mitt i staden, tycker insändarskribenten.
Foto: Privat
Undrar vad det är med skjutgalna människor som måste ut och avliva en älg på stadsbesök? Stackar’n hade kommit fel, måste den skjutas för det?

Varför inte använda bedövning och flytta älgen till skogen i stället? Man kan ju söva hästar när de är oroliga och behöver flyttas, men en älg är inte värd ett fint lugnt liv bara för att folk vill skjuta den stackaren?

Om människan håller sig lugn är det inga problem med älgar, de gör inte människan något alls så länge man inte irriterar den. Älgar jagar ju inte människor och vill döda oss så varför måste människan jaga oskyldiga djur?

Det är inte rätt att avliva en älg som hamnat mitt i staden. Den har antagligen av stress, jagad av människor som springer efter den eller liknande, inte haft annat val än fly dit den inte vill vara ens.

En älg är också en tänkande individ som inte vill människan något ont, men människan vill bara skjuta för att visa sin makt över vilda djur. Skäms, människa!

Jag själv var ute i naturen i onsdags kväll och mötte då en helt fridfull, mycket vacker, vit älg. Det var en jättefin upplevelse. Men alla älgar är mycket vackra djur. Att det finns människor som vill älgen illa är skamligt.

”Jag själv var ute i naturen i onsdags kväll och mötte då en helt fridfull, mycket vacker, vit älg”, skriver insändarskribenten.
Foto: Privat

Skogsägare får skydda sin så kallade mark om de vill men det ger dem ingen rätt att döda djuren som äger skogen även om en människa äger marken. För skogen kan människan aldrig äga, den äger djuren.

Sebastian

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.