Hoppa till huvudinnehållet

De är laddade för årets A-match

Publicerad:
Partners till A-match är från vänster Stefan Skoglund, Compare, Per-Ola Eriksson, Nordea, Anna Lundmark Lundbergh, Almi Värmland, Ulf Green, Almi invest, Sandra Sundbäck, Paper province, Patrik Bångerius, Karlstads universitet och Nerea Garcia Sierra,  Digital well ventures. Saknas på bilden gör Victor Isaksen, Sting bioeconomy.
Partners till A-match är från vänster Stefan Skoglund, Compare, Per-Ola Eriksson, Nordea, Anna Lundmark Lundbergh, Almi Värmland, Ulf Green, Almi invest, Sandra Sundbäck, Paper province, Patrik Bångerius, Karlstads universitet och Nerea Garcia Sierra, Digital well ventures. Saknas på bilden gör Victor Isaksen, Sting bioeconomy.

Intresset för att vara med i investerareventet A-match i Karlstad har varit rekordstort. Antalet företag som vill vara med och pitcha sin affärsidé inför investerare har fördubblats mot tidigare år.

Nu står det också klart att eventet kommer arrangeras under ytterligare minst tre år.

Bakom A-match står Almi Värmland, Almi invest, Nordea, Sting bioeconomy, Karlstads universitet, Paper province, Compare och Digital well ventures. Aktörernas syfte är att skapa ett nätverk där både regionala och nationella bolag och investerare kan mötas.

– Historiskt sett har en majoritet av bolagen som medverkat i A-match landat en investering efter sin medverkan, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland, i ett pressmeddelande.

Från de 30 ansökningarna har tio tio startupbolag valts ut. Bolagen kommer från Island, Norge och Sverige.

Fyra värmländska bolag

Fyra av bolagen i finalfältet har sitt säte i Värmland: Diri safety solutions, PhysAct, Tubesprout och Zimify. Övriga deltagande bolag är Business board, Fibu, Flow, Navari, Oculaudio och Taigatech.

– Närvaron av isländska Flow och norska Oculaudio innebär att A-match bidrar till att skapa ett värmländskt nätverk med internationell prägel, säger Anna Lundmark Lundbergh.

Fysiskt event

Årets A-match äger rum den 4 maj och blir återigen ett fysiskt event där investerare och startups kommer att mötas på Nöjesfabriken i Karlstad. En nyhet är att ett digitalt fönster kommer att hållas öppet för investerare som inte har möjlighet att vara på plats via en digital tjänst.

– Det innebär utökade möjligheter för investerare att ta del av A-match och ta kontakt med intressanta bolag vid en tidpunkt som passar dem.

Starkare samarbete

Tre nya samarbetspartners har anslutit till A-match: Paper province, Compare och Digital well ventures.

– Dessutom har två av våra befintliga partners, Nordea och Region Värmland, beslutat att förlänga sitt engagemang i A-match under ytterligare tre år, säger Anna Lundmark Lundbergh.

– Det innebär att framtiden för A-match ser ljus ut, där ytterligare minst fem investerarevent garanteras.

Artikeltaggar

Anna Lundmark LundberghCompareKarlstadNäringslivNöjesfabrikenNordeaSandra Sundbäck

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.