Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Socialdemokraterna skyller på andra

Publicerad:
Först så måste vi få till ett maktskifte, vi måste få bort er från styret av kommunen. När detta är gjort kommer vi att se över alla våra kostnader och utgifter, skriver Mats Hagström.
Först så måste vi få till ett maktskifte, vi måste få bort er från styret av kommunen. När detta är gjort kommer vi att se över alla våra kostnader och utgifter, skriver Mats Hagström. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

När det går bra så tar ni gärna åt er äran men när det går dåligt så tar ni inte ert ansvar och skyller på andra, ett skolexempel på hur dåligt ledarskap genomförs, skriver Mats Hagström.

Svar till Solweig Gard med flera (NWT 11/4).

Solweig Gard och hennes kamrater visar ännu en gång att Socialdemokraterna inte klarar av att sitta i ledande ställning och motta kritik för sitt agerande och sin politik. Att ständigt skylla ifrån sig och anklaga andra för era misstag visar vilken brist på självinsikt ni besitter.

Ni anklagar oss för att komma med ”direkta felaktigheter”. Vi framför fakta att Hammarö har bland landets högsta skattesats och högst belåning per invånare. Vi talar om era planer på att bygga ett nytt badhus för hundratals miljoner? Vi talar om att ni inte har skött fastighetsunderhållet av våra skolor. Vad är fel med att påvisa att er politik har sett till att vi nu har miljardbelopp i skulder. Detta är fakta som vi tar upp och inga ”siffror och spekulationer helt tagna ur luften.

Det är ni som bär ansvaret för den bristande ekonomi vi nu får leva med. Ni erkänner själva i er replik att ”kommunens underhåll har varit eftersatt”, men även detta skyller ni ifrån er då ni säger att det ”är ett ansvar som alla politiker har”. När det går bra så tar ni gärna åt er äran men när det går dåligt så tar ni inte ert ansvar och skyller på andra, ett skolexempel på hur dåligt ledarskap genomförs.

Så skriver du en debattartikel

Ni angriper oss också med att påstå att debattartikeln är skriven ”utan relevans och saklighet” och att vi skriver vår artikel med ”undermåliga ideologiska känsloyttringar”. Att vår artikel har relevans och saklighet har vi redan klargjort att så är fallet. Att vi har helt skilda ideologiska sätt att se på vår samtid är helt klart. Ni är sossar och vi är er motpart, men det har inget med debattens ämne att göra.

Det ni skriver är att ni själva tar er rätten att slå ner på våra ideologiska yttringar. Ni trycker som vanligt ner alla andra som inte tycker som ni gör. Ni skriver att er socialistiska ideologi vilar på en demokratisk grund. Fina ord men helt utan mening och helt utan trovärdighet.

Vidare vill vi kommentera er koppling mellan er vidlyftiga plan på nytt badhus och att simkunnighet ingår i läroplanen. Här visas åter igen er översittarmentalitet, att gå till personangrepp mot mig som person och anklaga mig för att inte veta vad som ingår i läroplanen. Jag vet mycket väl vad som ingår i läroplanen och våra skolor har faktiskt lärt våra barn att simma under hela historien fram till nu och detta utan ett nytt badhus. Vi är övertygade om att våra skolor fortsättningsvis också kommer att lära våra barn att simma utan ett nytt badhus.

Inte så oväntat så spelar ni ut populistkortet igen och hoppas att ni ska kamma hem någon vinst via detta utspel. Förlegat och otaktiskt är vad det är. Vi skriver i vår artikel att vi vill sänka kommunalskatten så snart som möjligt. Med detta vill vi säga att detta kommer att göras när vi har kontroll över vår ekonomi. Vi kommer inte att göra en skattesänkning ”blixtsnabbt” på hela ökningen som ni påstår, vi gör det så snart som möjligt och detta görs i större steg än vad ni vill göra.

Ni frågar också hur detta ska gå till? Först så måste vi få till ett maktskifte, vi måste få bort er från styret av kommunen. När detta är gjort kommer vi att se över alla våra kostnader och utgifter. Det är grunden i ekonomisk planering att minska kostnader, inte att höja skatter som ni har gjort under så lång tid.

Ni avslutar med att måla upp vår framtid som ett politiskt misslyckande. Intressant kommentar. Vad framtiden har att visa vet ingen, inte ens ni. Vad vi däremot vet är vad vi har fått uppleva genom historien med er vid makten, här kan vi verkligen prata om ett politiskt misslyckande.

Mats Hagström

Ordförande, Sverigedemokraterna Hammarö

Artikeltaggar

DebattGrundskolanHammarö kommunKommunalskattPopulismSimhallSocialdemokraternaSolweig GardSverigedemokraterna