Klagar över alla potthålen på kommunens väg till Karlstads ridklubb

Publicerad:
Malin Stenson, verksamhetsansvarig på Karlstads ridklubb visar några av de många och djupa potthålen längs vägen som leder till ridklubben. Efter många samtal ska kommunen nu rusta vägen. Foto: Tommy Pedersen

Karlstads ridklubb bedriver en stor verksamhet med 350 ridande varje vecka. Men den kommunala grusvägen dit är i dåligt skick.

– Vi har många rullstolsburna som rider hos oss och har även behov av att ambulanser tar sig fram, säger Malin Stenson.

Hon är verksamhetsansvarig vid Karlstads ridklubb som är belägen i Bråtebäcken i Alster.

Potthålen är många och djupa längs grusvägen som leder in till ridklubben från Bråtebäcksvägen. Att köra på den har under vintern och våren varit en ordentligt skakig upplevelse.

– Det ser likadant ut varje vår och höst. Vägen blir väldigt gropig och på sina ställen är det knappt diken vilket gör att vattnet har runnit ut på vägen, säger Malin Stenson.

Inte mycket har hänt

Hon har ett antal gånger hört av sig till Karlstads kommun som är ansvarig nästan hela vägsträckan, men inte mycket har hänt.

– I över en månad har vi ringt för att de ska åtgärda vägen, men det enda som har hänt är att man har varit och fyllt i några av potthålen med grus. Men det har knappt hjälpt.

I över en månad har vi ringt för att de ska åtgärda vägen
Malin Stenson

– Vi har många rullstolsburna som varje vecka kommer hit med färdtjänst och de fordonen tar sig knappt fram.

– Samtidigt har vi även behov av att ambulanser gör det om en olycka skulle ske och vi har också foderleveranser som trafikerar vägen förutom alla personbilar som ska köra den här veckan, säger Malin Stenson.

Det är många transporter, både av lastbilar och personbilar, varje dag på grusvägen.
Det är många transporter, både av lastbilar och personbilar, varje dag på grusvägen. Foto: Tommy Pedersen

Hon konstaterar att Karlstads ridklubb har en stor verksamhet.

– Klubben har 450 medlemmar varav 350 rider varje vecka. Och under onsdagen kommer Svenska ridsportförbundet hit med sin stora turné då de kända ryttarna Linda Heed och Fredrik Spetz pratar om säkerhet.

– Då kommer 300 personer hit och en så dålig väg ger knappast kommunen någon bra reklam. Helst skulle vi vilja att kommunen asfalterar den, säger Malin Stenson.

Ska åtgärda

Enligt Mikael Eskilsson, verksamhetschef för is och grönt på Karlstads kommun, ska vägen nu åtgärdas.

– Det kommer att ske under onsdagen. Anledningen till att vägen är så dålig är att det är mitt i tjällossningen och då bildas det lätt potthål. Men nu ska den alltså rustas ordentligt. Det har tyvärr dragit ut lite på tiden.

Ridklubben vill att vägen ska asfalteras. Kan det bli så?

– Det är dessvärre ingenting som jag kan lova, säger Mikael Eskilsson.

Artikeltaggar

AlsterKarlstads kommunKarlstads RidklubbMikael EskilssonTrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare