Hoppa till huvudinnehållet

Fabian Zetterlund om stödet hemifrån: ”Farsan säger, tänk på att njuta nu”

Publicerad:
Fabian Zetterlund firar sitt första NHL-mål med A.J. Greer och Janne Kuokkanen.
Fabian Zetterlund firar sitt första NHL-mål med A.J. Greer och Janne Kuokkanen. Foto: Ross D. Franklin

För en vecka sedan gjorde han sitt första NHL-mål, och igår kom hans New Jersey Devils hem efter en tolv dagar lång roadtrip. Fabian Zetterlunds säsong kan inte kallas någonting annat än succé.

– Farsan säger ”tänk på att njuta nu”, och det försöker jag göra, säger stjärnskottet från Norra Kroppkärr.

Se Zetterlunds första NHL-mål: ”Vet att hela familjen tittade”

Sist vi pratade med Fabian Zetterlund snackade vi om hans braksuccé i AHL, och de första NHL-matcherna han hade kunnat skriva upp på cv:t.

Nu, några veckor senare har han hunnit samla på sig ännu mer erfarenhet från spel i världens bästa liga. För en vecka sedan gjorde han sina första NHL-poäng, och samma vecka gjorde han sitt första NHL-mål. Fabian berättar att han försöker njuta av tillvaron, samtidigt som han fokuserar på att vara i nuet.

– Farsan säger ”tänk på att njuta nu”, och det försöker jag göra. Men jag har inte hunnit tänka så mycket på det egentligen, det händer mycket hela tiden och allt har gått väldigt fort.

Hur är livet i NHL?

– Ganska enkelt på många sätt. Det är skitkul, mycket resor såklart. Klubben har en privatjet vi flyger med, man är oerhört privilegierad. Vi har sex matcher kvar av säsongen nu, och det blir ju inget slutspel för New Jersey. Så efter säsongen här åker jag tillbaka för att spela slutspel i AHL. Det kommer att bli riktigt roligt.

Fabian stortrivs i USA. Drömmen har på många sätt blivit sann.

– Det är ju såhär jag vill leva och det är det här jag har jobbat för. Min kusin, som är 11 år, bor på samma gata som jag i Karlstad. Jag säger till honom att det går fort, snart är han här också, berättar Fabian med ett skratt.

Fabian Zetterlund lämnar snart New Jersey för att spela AHL-slutspel med Utica.
Fabian Zetterlund lämnar snart New Jersey för att spela AHL-slutspel med Utica. Foto: Ross D. Franklin

Känner stödet

Kontakten med familj, släkt och vänner hemma i Värmland är tät.

– Familjen tittar på matcherna, det är nio timmars skillnad så de börjar ofta mitt i natten.

Zetterlund bäste svensk i AHL – hyllar värmländska superfysen: ”Bra balans”

Vad säger de om din resa?

– Jag tror att morsan och farsan är nöjda och glada. Mormor och morfar och farmor följer mig också och det är många som skriver och grattar när det har gått bra. Jag har även fått en del meddelanden från folk utifrån, så jag känner verkligen stödet.

Hinner du följa Färjestad någonting?

– Ja, jag har kollat på en del matcher och ser highlights från matcherna när jag vaknar. Det är riktigt, riktigt kul att det går så bra nu.

Närmast väntar en speciell match. New Jersey möter Buffalo Sabres, och Fabian Zetterlund ställs då mot Rasmus Asplund. Läs de bådas tankar inför den matchen i länken här nedanför.

Artikeltaggar

Fabian ZetterlundIshockeyNew Jersey DevilsNHLNorra Kroppkärr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.