Besviken på bup: ”De lägger ansvaret på föräldrar att lösa problemen”

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten är missnöjd med barn- och ungdomspsykiatrin.
Foto: Peter Bäcker
Har i min enfald trott att man faktiskt skulle få hjälp på bup, men ack så fel jag hade. I stället lägger de ansvaret på föräldrar att själva lösa problemen.

Sonen med adhd/autism har utvecklat svår ångest och har brottats med insektsfobi i hela sitt liv. För några år sen hade vi möte med bup och blev lovade behandling under förutsättning att sonen själv är motiverad, vilket han inte var då. Nu säger han själv att han vill ha hjälp. Då blir det plötsligt kalla handen. Nu är det vi föräldrar som ska jobba med honom.

Han har svår social ångest och går aldrig någon annanstans än till skolan och även där börjar frånvaron bli stor. Ingen hjälp där heller. Bup kallar det för ”åldersadekvata” rädslor. De anser alltså att det är normalt för en 13-årig kille att vara i princip helt isolerad från omvärlden? Fy!

Ledsen, arg och besviken mamma

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.