Hoppa till huvudinnehållet

SSL-klausul kan bädda för rivalen: ”Det är ganska känsligt”

Publicerad:
Jenny Axelsson tittar över sina alternativ efter att hennes KAIS Mora åkte ur SSL.
Jenny Axelsson tittar över sina alternativ efter att hennes KAIS Mora åkte ur SSL. Foto: Ulf Palm / TT

KAIS Mora har varit ett av Sveriges absolut bästa innebandylag under en räcka år men den här säsongen hamnade man långt ner i tabellen – och för några veckor sedan var degraderingen från SSL ett faktum.

– Det var ingen känsla som man önskar sin värsta fiende. Jag har varit med och förlorat tre SM-finaler och den känslan är riktigt tung, men å andra sidan är det något som bara påverkar en där och då. Att åka ur SSL påverkar hela nästa säsong och kanske längre än så, den smällen är så mycket tyngre, konstaterar Moras västvärmländska målvakt, Jenny Axelsson.

Degraderingen kom något som en chock – även om laget tappat många spelare inför den här säsongen.

– Det fanns ju inte på kartan.

SSL-klausul

Jenny själv hade dessutom tecknat ett nytt kontrakt med föreningen tidigare under våren.

– Men det är ju ingen hemlighet att jag hade en klausul i kontraktet som gav mig möjligheten att bryta det om vi åkte ur SSL. Jag trodde i ärlighetens namn inte att jag skulle använda den, utan det var mer en sådan grej som man lägger in när man förhandlar kontraktet.

Nu ser det dock ut som att det kan bli aktuellt.

– Nu får jag i alla fall möjligheten, fortsätter Jenny, som har fått ett par samtal från andra SSL-klubbar.

– Jag vill ju spela med och mot de bästa och de bästa finns ju i SSL, det är bara så det är. Jag ska inte säga att jag blivit dränkt i erbjudanden men jag har fått ett par stycken.

Ärkerivalen

En av dem är ärkerivalen Falun och enligt Expressen ska en övergång vara nära förestående.

Jenny säger vare sig bu eller bä om det just nu.

– Jag respekterar det kontrakt jag har med KAIS Mora som går ut den sista april.

Däremot överväger hon definitivt sina alternativ. I synnerhet som hon är färdig med sin utbildning om några veckor.

– Det är jobb som ska fixas också. Det gäller att få till ett liv utanför innebandyn också.

Jenny vill helst spela i SSL men tar också hänsyn till ett antal faktorer.

– Jag är väldigt mån om att det ska kännas bra.

Storsatsande

En flytt till närliggande konkurrenten Falun skulle också vara lite kontroversiell, inte minst då Falun värvade tre av av Moras största stjärnor inför den gångna säsongen.

– Jag skulle ändå säga att det är ganska känsligt. Det är klart det har satt sina spår och det har inte varit enkelt för mig att titta dit. Jag vill inte trampa någon på tårna men i slutändan är det ingen som tackar mig om jag tar ett beslut som inte baserar sig på vad som gynnar mig. Så i slutändan hamnar man där, vad som känns bäst för just dig.

Samtidigt kvarstår även KAIS Mora som ett alternativ.

– Det har varit med mig hela tiden. Det är ett av alternativen. Det är inte bara att vända på klacken och gå heller.

Artikeltaggar

InnebandyJenny AxelssonKais MoraMora

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.