Hoppa till huvudinnehållet

Nordström: ”Bra säsong - men spelar ingen roll nu”

Publicerad:
Peter Nordström kan se tillbaka på en turbulent säsong. Foto: Anders Andersson

Peter Nordström kan titta tillbaka på sin första säsong som innebandytränare på elitnivå.

Resultatet - något som är påtagligt likt såväl himmel som helvete.

– Det är en otroligt tung förlust, men jag är stolt över spelarna, det här är otroligt seriösa killar.

Tränartrion Peter Nordström, Andreas Svensson och Andreas Karlsson var en bomb när de presenterades av Karlstad IBF i höstas.

De har nu en turbulent säsong och en blytung avslutning bakom sig.

Det började med kollisionen med bröderna Colling i höstas. Trion hoppade av vilket fick klubbledningen att börja prata om nytt kontrakt istället för playoff till SSL.

Men det löste sig.

Depp i Karlstad efter slutsignalen.
Depp i Karlstad efter slutsignalen. Foto: Anders Andersson

Under tisdagskvällen stod man plötsligt inför en match där vinst skulle innebära att Karlstad mot alla odds spelar SSL till hösten.

Men Team Nordström föll på målsnöret.

– Visst, man kan titta tillbaka på det vi gjort och tycka att vi har gjort en bra säsong. Men det spelar ingen roll. Just nu är det fan så mycket tuffare att förlora den här matchen än att bli femma i grundserien, säger Nordström.

När han summerar den blytunga förlusten i Gävle landar han i termen effektivitet.

– Innan den här matchen hade vi i de fyra tidigare skjutit 24 skott på mål mer än Gävle. Ändå stod det 2-2 i matchserien. Ikväll visade de - och inte minst Billy Nilsson - hur sjukt vassa Gävle är när de stjäl boll och kan vända spelet, och hur lite de missar. Jag tror att de utnyttjade alla misstag vi gjorde, säger Nordström.

Och fortsätter:

– Finns ingen annan lagsport än innebandy där det är så tydligt när ett lag får momentum. Det kan vända över ett byte och så såg det ut i den här matchen. Och vi var inte effektiva nog.

Peter Nordström avslutar med att hylla - domarna.

– Jag kommer från elithockeyn och skillnaden mellan domarskapet i sporterna är enorm. Jag är otroligt imponerad av den kommunikation som innebandydomarna kör med. De pratar hela tiden, de förklarar och ber om ursäkt när de missar. Imponerande, som sagt.

Målvakten Pontus Zarins tröstas av kollegan Victor Sjöstedt.
Målvakten Pontus Zarins tröstas av kollegan Victor Sjöstedt. Foto: Anders Andersson

Artikeltaggar

InnebandyPeter Nordström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.