Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Identitetspolitik på undantag

Publicerad:
Byrån anar att L denna gång inte tar några identitetspolitiska risker – då de till ny ledare valt en skäggig, blond man på två meter.
Byrån anar att L denna gång inte tar några identitetspolitiska risker – då de till ny ledare valt en skäggig, blond man på två meter. Foto: Henrik Montgomery/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Byrån misstänker att Putins anda svävat över ynglingen i hans missriktade och något senpåtänkta försök till kulturell appropriering.

Nyamko Sabuni har avgått som partiledare för Liberalerna. I P3 Morgonpasset kommenterade LUF-ordföranden Romina Pourmokhtari att Sverige inte är redo ”för en svart kvinna som också är kort”.

Byrån anar att L denna gång inte tar några identitetspolitiska risker – då de till ny ledare valt en skäggig, blond man på två meter, som ser ut att vara i rakt nedstigande led från Ragnar Lodbrok.

Pansarkryssaren Potemkin

Den ryska slagkryssaren Moskva har sänkts i Svarta havet. Enligt obekräftade uppgifter till Byrån återstår nu bara tre ryska slagkryssare. Det är skeppen Ivan den förskräcklige, Peter den store och Sven Hirdman.

Ryskitaliensk extremism

Den ryske 16-årige gokart-jokern Artjom Severjuchin lyckades länge undkomma sanktionerna i Europa genom att köra på italiensk tävlingslicens. Detta uppmärksammade han genom att göra fascisthälsning på prispallen, varvid han stängdes av.

Byrån misstänker att Putins anda svävat över ynglingen i hans missriktade och något senpåtänkta försök till kulturell appropriering.

Faktakolla först

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi skulle nyligen tacka det syndikalistiska Hamnarbetarförbundet för blockaden mot ryska fartyg – men i stället råkade hon tacka S-trogna Transportarbetareförbundet, som likt moderpartiet knappt lyft ett finger för Ukraina. Det är som när flickan duktig ska ta sig en stänkare men fyller glaset med mellanmjölk.

Vår man i Havanna

Pierre Schori, en av arkitekterna bakom den socialdemokratiska eftergiftspolitiken mot Moskva, menar att Sverige är lika hotat av USA som av Ryssland. Sådana analyser kan det bara bli efter någon rom- och Cuba Cola för mycket med Castro.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Bubbel från ByrånHamnarbetarförbundetIdentitetspolitikJohan PehrsonKubaLiberalernaLUFMärta SteneviNyamko SabuniPierre Schori RysslandSigneratSvenska TransportarbetareförbundetSverigeUkrainaUkrainakrigetUSA