70-talsvillan i Karlstad måste målas om: ”Stackars husägare”

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det kan bli en dyr affär att måla om sitt hus från gult till vitt utan bygglov. ”Om det blivit målat i rosa eller lila, så hade kommunens agerande varit förståeligt”, skriver en insändarskribent.
Foto: Tommy Andersson
Utöver böter tvingas en fastighetsägare i Karlstad återställa fasaden på sitt 70-talshus på grund av dess kulturhistoriska värde, vilket tre insändarskribenter reagerar starkt på.

Ta tag i verkliga problem i stället

Läste om Johan Ekstam som nu måste måla om sitt hus igen till den ursprungliga färgen. Om det hade handlat om ett gammalt vackert hus som hade förlorat sin egenart om det blivit målat i rosa eller lila, så hade kommunens agerande varit förståeligt. Men nu handlar det om ett 70-talshus som det finns massor av i alla kommuner och som dessutom inte är speciellt vackra. Då borde det väl vara bra om Johan vill göra huset snyggare, eller hur?! Kommunen klagar på detta samtidigt som man tillåter till exempel det fula MSB-huset att byggas.

Agerandet från kommunen är fullständigt inkonsekvent, när det handlar om att vilja få ett snyggare Karlstad. Det går inte att försvara sig med att vilja bevara 70-talshus då just det utseendet inte är bevaransvärt.

Sluta köra över vanliga människor som bara vill göra livet och boendet vackrare för sig själva och för andra att titta på. Ta tag i verkliga problem i stället. Ni måste ju ha viktigare saker för er än att lägga ner tid och kraft på sådant. Om inte så kanske det är läge att dra ner på bemanningen i kommunen, då man tydligen har för lite av vikt att göra. Sedan måste man ta bort rena dumheter, som detta.

Förundrad

***

Grönköping eller?

Läste om det vita huset som måste målas gult igen för att någon myndighetsperson måste visa vem det är som bestämmer.

Så beklämmande. Skandal är ordet! Stackars husägare. Hoppas den som fattat detta beslut känner sig nöjd. Om jag vore den personen så skulle jag skämmas. Länge!

ReDep

***

Sjukligt löjligt!

Så sjukligt löjligt, Karlstads kommun, att inte få måla om sitt egna hus från gult till vitt. Men en del hyreshus och villor med skräp och skrot omkring som är fallfärdiga går tydligen bra. Här är bara en uppfräschning av en villa till något fint. Lägg resurserna på något vettigt.

Sussi

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.