Stjärnhästen nära slita sig efter V75-segern: ”Blev livrädd”

Publicerad:
Honey Mearas imponerade vid segern på Färjestadstravet. Efter loppet höll hon på att slita sig. Foto: Malin Albinsson

Först vann Honey Mearas Folke Hjalmarssons Minneslopp på ett imponerande sätt. Efter loppet var stjärnstoet nära att slita sig på Färjestadstravets stallbacke.

Elitloppsinsats av San Moteur på långfredagstravet

Honey Mearas är ett av Sveriges bästa travston. På långfredagen gjorde hon årsdebut som favorit i Folke Hjalmarssons Minneslopp på Färjestadstravet. Hon infriade förväntningarna och imponerade vid segern.

Efter loppet gick hästens segerkrans sönder, hon blev rädd och försökte slita sig. Tränaren Daniel Redén försökte stoppa hästen och ramlade själv till backen.

– Jag fick både det ena och det andra över mig, det var jävligt dumt att ställa sig framför en häst som är på väg att ta sig lös. Men det var någon krans som gick av och hamnade under magen och hon blev livrädd, det blev inte bra. Jag fick nästan stopp på henne, sen tog hon ny fart, då small det bara rakt över mig. Som tur var satt Örjan (Kihlström, kusken) kvar och lyckades få stopp på henne. Så det gick bra med hästen, det är viktigare än mig, jag reder mig, sa Daniel Redén till TV12.

Artikeltaggar

Daniel RedénKarlstadÖrjan KihlströmSportTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare