Jag är livrädd för mannen i mitt liv – tvingas leva i kappsäck

Publicerad:
”Väntan på att förundersökning om bland annat misshandel ska leda till åtal förgör hela mig. Efter flera månader händer ingenting”, skriver insändarskribenten under signaturen ”Värmland, Sverige april 2022”. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Fadern till mina barn slängde ut mig ur vårt gemensamma boende. Han har misshandlat, våldtagit och hotat att döda mig. Men det är honom Sverige skyddar.

Han ljuger i tingsrätten som, enligt mig, dömer till hans fördel utan rättvisa, utan vett. I väntan på bodelning sitter han på allt medan jag bor i kappsäck på välvilja i annans möblerade hem eftersom jag inte har tillgång till en endaste pryl från vårt gemensamma bohag förutom kläder som ryms i två väskor. Jag måste fortfarande betala för det hem jag äger och som jag förvägrats bo i på ett år samtidigt som jag måste betala hyra. Detta och sjukskrivning på grund av all rädsla och oro äter upp min ekonomi.

Väntan på att förundersökning om bland annat misshandel ska leda till åtal förgör hela mig. Efter flera månader händer ingenting. Trots bevis, förhör, vittnen och bilder.

Han, mannen i mitt liv, sitter orubbat på sin tron, i vårt hem. Kommer jag själv ens över tröskeln dit igen? Han har lovat göra allt för att förstöra mitt liv. Om jag ska få något så ska det ska ske över hans döda kropp. Jag hoppas bara att det inte blir över min. För mina barns skull.

Värmland, Sverige april 2022

Artikeltaggar

InsändareVåld mot kvinnorVärmlands län

Läs vidare