Nojigt i Sunne

Ledare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Coronastängt för studenter i Sunne.
Foto: Fredrik Finnebråth

Nej, det blir inget sedvanligt studentfirande i Sunne i år heller. Skolledningen har bestämt att trots att det inte finns några formella coronarestriktioner längre så kommer även årets studenter att få ett urvattnat firande. Detta har helt förståeligt gjort de blivande studenterna upprörda.

Studenternas föräldrar kommer inte att tillåtas närvara på ceremonin i Sparkbankshallen, men däremot eleverna i gymnasiets årskurs ett och två. Logiken är inte glasklar, särskilt inte som man får gå på stora konserter och matcher numera. Kommunledningen i Sunne står också bakom beslutet. Hur länge skall denna noja sitta i?

Smittskyddsläkaren Anna Skogstam gör också klart att det inte finns några sådana här rekommendationer. Coronan är inte heller klassad som allmänfarlig sjukdom längre. Och i Karlstad, Arvika och Kristinehamn blir det studentfirande som det brukar vara.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.