Hoppa till huvudinnehållet

Nojigt i Sunne

Publicerad:
Coronastängt för studenter i Sunne.
Coronastängt för studenter i Sunne. Foto: Fredrik Finnebråth

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Nej, det blir inget sedvanligt studentfirande i Sunne i år heller. Skolledningen har bestämt att trots att det inte finns några formella coronarestriktioner längre så kommer även årets studenter att få ett urvattnat firande. Detta har helt förståeligt gjort de blivande studenterna upprörda.

Studenternas föräldrar kommer inte att tillåtas närvara på ceremonin i Sparkbankshallen, men däremot eleverna i gymnasiets årskurs ett och två. Logiken är inte glasklar, särskilt inte som man får gå på stora konserter och matcher numera. Kommunledningen i Sunne står också bakom beslutet. Hur länge skall denna noja sitta i?

Smittskyddsläkaren Anna Skogstam gör också klart att det inte finns några sådana här rekommendationer. Coronan är inte heller klassad som allmänfarlig sjukdom längre. Och i Karlstad, Arvika och Kristinehamn blir det studentfirande som det brukar vara.

Artikeltaggar

Anna SkogstamArvikaCoronavirusetGymnasieskolanKarlstadKristinehamnLedareRegion VärmlandSG BrobySmittskydd VärmlandSparbankshallenStudentenSunneSunne kommun