Hoppa till huvudinnehållet

Kommunal svarar: ”Vi är såklart hemskt besvikna”

Publicerad:
”Vi har i förhandling förordat att man som medarbetare/medlem ska kunna få bättre återhämtning”, skriver Margaretha Styffe, sektionsordförande Kommunal Karlstad vård och omsorg i ett insändarsvar.
”Vi har i förhandling förordat att man som medarbetare/medlem ska kunna få bättre återhämtning”, skriver Margaretha Styffe, sektionsordförande Kommunal Karlstad vård och omsorg i ett insändarsvar. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till ”Uppgiven undersköterska”, NWT 31 mars

Insändare. Sämre arbetstider och lägre lön - ”tack” för det avtalet!

Båda parter, Kommunal likväl som Sveriges Kommuner och Regioner, hade en gemensam partsavsikt när avtal slöts i november 2020. Det vi båda var överens om var att det skulle bli bättre återhämtning. Precis som du skriver kan vi inte se att arbetsgivaren Karlstads kommun nu från den 1 april när det nya avtalet togs i bruk lyckats med något som ger bättre återhämtning. Vi är såklart hemskt besvikna över det.

Du skriver också att Kommunal har drivit igenom avtalet. Det är inte riktigt sant. Vi har hela tiden hävdat såväl i den centrala förhandlingen på riksnivå som i den lokala här i Karlstads kommun att det ska innebära återhämtning för våra medlemmar. Vi har i förhandling förordat att man som medarbetare/medlem ska kunna få bättre återhämtning, precis som partsavsikten i avtalet säger. Exempelvis kan man om man tittar på ett schema på sex veckor ta bort ett helt pass. Det skulle enligt vår mening ge bättre återhämtning än att man tar bort minuter här och där.

Kan du ta kontakt med mig så sätter vi oss ner och går igenom avtal och löneavtalet.

Margaretha Styffe

sektionsordförande Kommunal Karlstad vård och omsorg

Artikeltaggar

InsändareKarlstadKarlstads kommunKommunalUndersköterska