Efter mumin

Ledare
PUBLICERAD:
Post-mumin på Skutberget.
Foto: Fredrik Karlsson

Efter det nesliga slutet för den planerade muminparken har framtiden för Skutberget varit lite i ett limbo. Men nu har i alla fall en förstudie presenterats. För en total prislapp på cirka 200 miljoner kronor är tanken att motionscentralen blir ett hälsans hus med kafé, Skutbergsgården ett barnens hus och så Fintatorps gård, som redan börjat renoveras, bli ett kulturens hus.

Det låter ju bra, även om man kan undra över kostnaderna och hur det hela skall finansieras. Här är det ju inget stort privat företag som går in och investerar. Kommunen borde se sig om efter externa intressenter.

Sedan är ju det stora frågetecknet vad de gamla muminmotståndarna anser. De är ju motståndare till det mesta som görs på Skutberget och underskatta inte förmågan att hitta nya saker att slå ned på. Annars gör de ju sig irrelevanta. Men kanske blir vi positivt överraskade.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.