Hoppa till huvudinnehållet

Uteserveringar tillåts ha öppet vintertid

Publicerad:
Uteserveringarna på Kungsgatan har sedan 2019 dispens för att ha öppet vintertid. Nu vill kommunen se över sin policy för uteserveringar.
Uteserveringarna på Kungsgatan har sedan 2019 dispens för att ha öppet vintertid. Nu vill kommunen se över sin policy för uteserveringar. Foto: Lisa Olaison

I dag får inga uteserveringar i Karlstads kommun finnas kvar vintertid – med några undantag. Det vill kommunen se över.

Karlstads kommuns policy tillåter inga uteserveringar att ha öppet vintertid. Ett undantag finns sedan 2019 för Kungsgatan och under coronapandemin har även Barón och L’lamice fått tillåtelse att ha uteserveringarna öppna.

Teknik- och fastighetsnämnden hos Karlstads kommun beslutade under onsdagen att uppdatera sin policy för uteserveringar. Under tiden detta görs tillåter kommunen uteserveringar vintertid. Förutsättningen för det är att kommunens ansvar för vinterväghållning kan upprätthållas. Detta skriver Karlstads kommun i ett pressmeddelande.

Klart: Restaurangerna får ha kvar uteserveringen även i vinter

Artikeltaggar

ArbeteEkonomiKarlstadKarlstads kommunSamhälleUteserveringar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.