Hoppa till huvudinnehållet

Peter Nordström: ”Vår överlägset bästa insats”

Publicerad:
Karlstad med backen Jesper Johansson (nummer 30) kvitterade finalserien mot Gävle till 2–2 i matcher.
Karlstad med backen Jesper Johansson (nummer 30) kvitterade finalserien mot Gävle till 2–2 i matcher. Foto: Tommy Andersson

Karlstad vann måstematchen mot Gävle med 6–3.

– Det var personbästa av oss. Det är det vi strävar efter och det har vi inte haft tidigare i 60 minuter, men det hade vi i dag, säger KIBF-tränaren Peter Nordström.

Det var vinna eller försvinna för Karlstad IBF. Playoff-finalen mot Gävle GIK spelas i bäst av fem matcher och inför kvällens fjärde i Karlstad var det 2–1 i matcher för Gävle som bara behöver en seger till för att nå SSL.

Men nu är även KIBF endast en vinst från den svenska högstaligan. Det är kvitterat till 2–2 i matcher efter Karlstads hemmaseger 6–3 inför två klackar och totalt 789 åskådare i Colorama arena som bjöd upp till en härlig inramning.

Och KIBF-tränaren Peter Nordström rankar den här insatsen högt.

– I finalspelet var det vår överlägset bästa insats. Det var personbästa av oss, säger Nordström och fortsätter:

– Det är det vi strävar efter och det har vi inte haft tidigare i 60 minuter, men det hade vi i dag. Vår attityd är att vara bra varje dag, sedan funkar det mer ibland och ibland mindre.

Vad gjorde att ni lyckades med det i dag?

– Det var kniven mot strupen och det är det roligaste som finns. Är man inte riktigt där och klarar av det, då kanske man inte är någon vinnare ordentligt heller. Det handlar om att vara vinnare och kliva fram, det handlar om att tävla, göra rätt saker och att straffa motståndet vid rätt lägen.

– Det gjorde vi i dag. Vi fick ledningen, jobbade hårt och spelade på det.

Karlstads tränare Peter Nordström var nöjd med mycket hos sitt lag.
Karlstads tränare Peter Nordström var nöjd med mycket hos sitt lag. Foto: Tommy Andersson

Stängde butiken

Inför onsdagens fjärde final hade Karlstad släppt in 27 mål på tre matcher. I dag blev det alltså tre insläppta för Nordströms lag.

– Billy Nilsson (Gävles poängkung) fick ingen tid på sig i dag och han är bra. Sedan är det klart att det har studsat med Gävle enormt mycket tidigare. Tidigare har inkastade bollar hamnat på exempelvis Billys blad, men i dag var det inte så, konstaterar Peter Nordström och förklarar mer:

– Vi var lite tajtare, vi jobbade hårdare, vi var framme med klubborna och vi offrade oss mer. Vi hade en bättre attityd i 60 minuter och då vinner man.

I KIBF-målet radade Pontus Zarins upp viktiga räddningar samtidigt som han fick hjälp av ett lag som blockade mängder med Gävleskott.

– Pontus var jättebra. Han måste kriga lika mycket som alla andra, det är vad det handlar om. Det gjorde han och det gjorde alla andra spelare också.

– Målvakter är enormt viktiga. Och så måste man ha ett försvar som aldrig ger upp, som aldrig ger motståndarna några rena lägen. I dag gav vi inte Gävle så mycket tid för vi låg på dem.

KIBF-målvakten Pontus Zarins gjorde en stormatch och räddade 19 av 22 skott.
KIBF-målvakten Pontus Zarins gjorde en stormatch och räddade 19 av 22 skott. Foto: Tommy Andersson

”Det var jättekul”

Nordström gillar även stämningen som publiken bjöd på – med både en hemma- och bortaklack på plats.

– Det var jättekul och härligt. Och det här har innebandyn i Värmland saknat, att vi ska tävla mot övriga Sverige och inte mot lag som Skoghall och Hagfors, utan vi måste ha ett lag i SSL. Vi spelar ju för Värmland i den här serien.

På tisdag 19 april spelas säsongen sista match, playoff-final fem, i Gävle. Vinnaren spelar nästa säsong i just SSL.

– Fan vad kul. Det är bara att älska. Det är nu man ska vara bäst. Att göra sju poäng hemma mot exempelvis Åstorp i serien kvittar ju fullständigt, det är nu man ska vara bäst. Och man kan vara bäst i den här sporten även om man inte gör poäng, det är det som är så jävla viktigt, och något som vi prioriterar i vårt lag, säger Peter Nordström.

Mål, Karlstad: Anton Vestlund 2, Simon Zetterling, Sebastian Degeryd, Jesper Johansson, Simon Sjögren.

Karlstad släppte in tre mål i finalmatch fyra. På de tre första finalerna släppte KIBF in 27 mål.
Karlstad släppte in tre mål i finalmatch fyra. På de tre första finalerna släppte KIBF in 27 mål. Foto: Tommy Andersson

Artikeltaggar

Gävle GIKInnebandyKarlstad IBF HerrPeter NordströmSSL-kvalSuperligan Kval SSL Play Off 2

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.