Hoppa till huvudinnehållet

OR-stormen: Bara skitprat från mystiske brevskrivaren

Publicerad:
”Skitprat om tidigare ledamöter är inget som valberedningen ska ägna sig åt i det skriftliga underlag som lämnas till styrelsen”, skriver insändarskribenten. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Den ”mystiske brevskrivaren” i OR i Hagfors har fått kalla fötter. I NWT ber han om ursäkt för att ha ”uttryckt sig otydligt”. Det kan jag inte hålla med om, tydligare går väl inte att ta heder och ära från en person som ägnat tusentals timmar åt att utveckla ett samhälle.

Bengt Gustavsson säger sig ha gjort sin plikt som valberedningens ordförande och bevistat ett enda möte och lyssnat på lite skvaller från några styrelsemedlemmar. Därmed visste han att arbetsklimatet inte var bra. Han påpekar, för andra gången i NWT, att han har varit ledarskapskonsult i 45 år och därmed var kapabel att bedöma arbetsklimatet i OR:s styrelse. Var har denne förträfflige man hållit hus? Har aldrig hört talas om personen och något avtryck har han inte gjort i Hagfors. Vad har han bidragit med till Hagfors utveckling? Förmodligen ingenting.

Valberedningens ordförande ska föreslå nya kandidater, inget annat. Skitprat om tidigare ledamöter är inget som valberedningen ska ägna sig åt i det skriftliga underlag som lämnas till styrelsen. Vidare kan man undra vad anser övriga ledamöter i valberedningen, håller de med ordföranden och vilka är de?

Nu vill brevskrivaren skylla på att någon i styrelsen lämnat brevet till massmedia och därmed frita sig från ansvar att det gick som det gick. Han tycker fortfarande, trots att han i NWT samtidigt ber om ursäkt, att Peter Åkerström ”struntar i Hagfors” och att han ”gjort bort sig”. Några rader senare tycker han att Peter gjort ”ett fantastiskt jobb här i Hagfors”. Hur skall han det, brevskrivaren? Blir väl att satsa på det 46:e konsultjobbet för i OR lär han inte ha något mer uppdrag att hämta.

Tomma tunnor skramlar mest

Artikeltaggar

HagforsInsändareOberoende realister