NWT Krim: Beväpnad polis stormade in hos studenten Omar

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Polisen stormade in med dragna pistoler hemma hos Omar.
Nya NWT Krim diskuterar de felaktiga vapenanklagelserna på universitetet.
Samtidigt firar podden ett år med att blicka tillbaka på några av de mest uppmärksammade avsnitten.

Samhällsstudenten Omar Azar, 22, på Karlstads universitet var och hämtade sin kvarglömda mobilladdare på universitet en kväll i förra veckan.

Lite senare stormade beväpnade poliser in i hans lägenhet på Campus – efter att de fått larm om att 22-åringen burit på ett vapen.

NWT Krim tar upp de felaktiga anklagelserna som ledde till den dramatiska insatsen.

– Omar och hans sambo var jätteskärrade och kände sig båda chockade och kränkta över att de skulle uppfattas som hotfulla, säger kriminalreporter Nicole de Bouczan.

Ettårsjubileum

I nya avsnittet firar podden även två gånger om – dels efter att ha vunnit pris för årets bästa ljudjournalistik på Tidningsutgivarnas traditionella gala, dels är det exakt ett år sedan NWT Krim lanserades.

I samband med ettårsjubileumet blickar podden tillbaka på några av de mest uppmärksammade avsnitten.

Det som flest personer har lyssnat på handlar om gängen som styr knarkhandeln i Karlstad.

– Podden lockar yngre människor än de som läser tidningen, så jag tror uppgifterna om att knarkhandeln styrs av organiserade gäng kan ha kommit som en nyhet för många av våra lyssnare, säger kriminalreporter Åsa Asplid.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.