Tävling: Är du Värmlands värsta soffpotatis?

Nyheter | Värmlands värsta soffpotatis
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Drömmer du om att komma igång med träningen men har svårt att få till det? Då kan det är vara tävlingen för dig.
Drömmer du om att börja ett nytt liv men har svårt att hitta motivationen? Då kan den här vara utmaningen för dig.

Nu kan du som tappade träningssuget under pandemin (eller kanske inte ens hade det innan) få hjälp upp ur soffan och ut i löparspåret av NWT och IF Göta.

Vi söker dig som tillsammans med oss vill komma igång med träningen och anta en utmaning.

Du ska under våren, sommaren och hösten genomföra en så kallad Götaklassiker vilket innebär att du deltar i Vårruset (om du är tjej) 17 maj, Stadsloppet 4 juni, Blodomloppet 1 september och Tjurruset 17 september.

– Vi har samarbetat med IF Göta i många år och värnar om hälsa. Nu vill vi sprida löparglädjen i Värmland, säger Josefine Björn, marknadskoordinator på NWT Media.

Vi söker dig som är otränad och kanske lite lat men som vill förändra din livsstil.

– Du kanske har fastnat framför datorn, hellre tar en promenad till kiosken än en löprunda längs Klarälven och får träningsvärk i armen efter en fredagskväll med chips och dipp. Det är inget krav att springa hela loppen, det handlar om att utvecklas. Det här är din resa och deltagandet är det viktiga, säger Josefine Björn.

För att delta i utmaningen behöver du:

Skicka in din bästa soffselfie

Svara på följande frågor:

Vilka är dina bästa ursäkter för att inte träna?

Varför vill du anta den här utmaningen?

Skicka ditt bidrag till marknad@nwtmedia.se senast torsdag 21 april. Tävlingsbidragen kan komma att publiceras i en artikel på NWT.se och i sociala medier.

Vinnaren får personlig coaching och träningsplan från IF Göta.

Om tävlingen

För att vara med och tävla behöver du vara beredd på att delta i Vårruset (om du är tjej) Stadsloppet, Tjurruset och Blodomloppet.

NWT kommer även att följa din resa mot ett hälsosammare liv bland annat genom artiklar och video som publiceras på NWT.se och i NWT:s sociala medier.

Du behöver vara tillgänglig för träning tillsammans med en tränare och en löpargrupp minst en gång i veckan. Du tränar under dina förutsättningar.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.