Hoppa till huvudinnehållet

Kommunens lövblåsare väckte oss klockan 05.15: ”Okej?!”

Publicerad:
 ”Förlåt till grabbarna som jobbade om jag var för arg, men... 05.15!”, skriver insändarskribenten.
”Förlåt till grabbarna som jobbade om jag var för arg, men... 05.15!”, skriver insändarskribenten. Foto: Janerik Henriksson / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Klockan 05.15 vaknar jag av ett ljud som lät som att någon varvade en moped utanför mitt sovrumsfönster, rök fyllde sovrummet. Jag tittar ut och ser då att det är ju ingen moped, utan två lövblåsarkillar som jobbar på den stora parkeringen bredvid vårt hus. Och röken är ju damm och grus.

Men jag kollar klockan igen - 05.15?!? Jag blir lite irriterad och går ut för att kolla vilka de jobbar för… Karlstads kommun visar det sig. Jag går fram till en av killarna och ifrågasätter vad de gör här så tidigt. Varenda människa har ju vaknat av detta. De menar att Gruvlyckan var det enda stället de fick börja på så tidigt. Okej?!

Wow, vi är verkligen ”prioriterade” här på Gruvlyckan. Att väcka familjer, äldre och skolungdomar på Gruvlyckan verkar inte vara en ”big deal”.

Men hur är det med andra insatser av kommunen? När snön kom så fick vi alla skotta oss fram på vägarna själv. Om och när plogen väl nådde oss så kände man sig kanske inte lika väl ”prioriterad”.

Men vad vet jag egentligen? Jag kanske bara är trött och irriterad på att vår familj fick starta dagen några timmar för tidigt. Förlåt till grabbarna som jobbade om jag var för arg, men... 05.15!

Nån som behövt sin skönhetssömn

Artikeltaggar

GruvlyckanInsändareKarlstadKarlstads kommun