Hoppa till huvudinnehållet

Visklubben i Säffle prisas av Olle Adolphsons minnesfond

Publicerad:
Olle Adolphsons minnesfond prisar Visklubb -67, vars drivkrafter är Anders Falk och Per Nilsson. Foto: Claes Österman

Olle Adolphsons minnespris delas ut till minne av kompositören, textförfattaren och vissångaren Olle Adolphson. I år går utmärkelsen till Cajsa Stina Åkerström och Säffles Visklubb -67.

Motiveringen lyder:

"Redan 1970 gjorde Olle Adolphson en bejublad konsert på legendariska Visklubb -67 i Säffle. Storheter som Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och Ola Magnell har följts av en närmast oändlig rad artister, vilka på olika sätt ägnat sig åt viskonsten. Klubben är nu inne på sitt 55:e år. Detta hade inte varit möjligt utan eldsjälar och visionärer. Drivande krafter i Visklubb -67 är framför allt Per Nilsson och Anders Falk. De bidrar än idag till att hålla den svenska vistraditionen levande."

"Sweden Rock och Stavnäs – de enda utsålda festivalerna i Sverige"Sista Packmopedsturnén presenterades: ”Om Göran lägger ner tar jag över”

Visklubb -67 belönas med ett stipendium på 25 000 kr. I juryn för Olle Adolphsons minnespris 2022 finns: Mats Bergström (ordförande), Lisa Nilsson, Johan Norberg, Carin Kjellman och Carsten Palmær.

Artikeltaggar

KändisarMusikNöje/KulturSäffleVisaVisklubb -67

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.