Voyce: ”Skellefteå försöker rikta bort fokus från sig själv – det går sådär”

Publicerad:
NWT-sportens Solveig Voyce har spanat in tre nycklar inför kvällens stekheta möte i Löfbergs Arena.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det är som att luften vid Löfbergs Arena darrar. Jag vet, för jag var nyss där. Snart smäller det – det känns i varenda vindpust. Här är mina tre spaningar inför kvällens batalj mellan Färjestad och Skellefteå.

Det mentala kriget

Färjestads trashtalk hittills har två ljumna gräddkola av fem möjliga. Ingen tyngd har lagts på att snacka utanför isen, den kampen har förts på isen istället.

Skellefteå däremot. Ja, där har det tagits i från tårna de senaste dygnen. Robert Ohlssons oerhört dramatiska presskonferens efter match fem i kombination med Jayce Hawryluks attack på Theodor Lennström gör att Skellefteås mentala krigsföring är i full gång. Det är nästan rörande att se. Så mycket feelings! Skellefteå försöker rikta bort fokus från sig själv – det går sådär. Vid förlust ikväll är säsongen över. Det snackas det noll och ingenting om. Fokus ligger på istället på domarna och Färjestads spel. Ska de lyckas få Färjestad ur balans?

Första perioden är nycklarnas nyckel

Färjestad såg blekt ut i första perioden i Skellefteå, och har även tidigare i matchserien gjort relativt svaga inledningar (bortsett från showen i Löfbergs Arena sist). Här kommer mycket att avgöras ikväll. Ett vilt åkande och snabbt passande Skellefteå är ingen dröm att få emot sig, oavsett arena.

Vilket lag är bäst under press?

Färjestad är, trots sin 3-2-ledning i matcher, väl ändå matchseriens underdog även fortsatt. Skellefteå har en enorm press på sina axlar. De har visat att de klarar av att studsa tillbaka efter en medioker insats, men klarar de att leverera på topp inför ett vansinnigt hetsigt Löfbergs? Och hur ska Färjestad klara pressen? Förlust ikväll och det blir en mycket, mycket tuff onsdag.

Och hur hanterar egentligen domarna pressen? De har verkligen hamnat i blickfånget inför match sex. Och de lär ha att göra, med tanke på punkt ett här ovan. Publiken kommer att vara som en enda stor, extremt tydlig jury, var så säkra.

Spelare att hålla koll på

Jonathan Pudas – kommentarer överflödiga. Hans första period i Skellefteå sist var magisk. Kommer han att klara av att skaka av sig FBK ikväll och leverera ännu en toppmatch?

Dominik Furch – FBK-målvakten har varit vansinnigt bra. Han ser lugn och trygg ut och har inte störts ett smack av all hets omkring honom.

Michael Lindqvist – något säger mig att det kan lossna ikväll. Vi håller ett öga på #34!

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyKrönikorSHLSkellefteå AIKSportkrönika

Läs vidare