Hoppa till huvudinnehållet

Solberger: Nu är det inget lag som vill möta Färjestad

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Inför den här kvartsfinalserien mot Skellefteå skrev jag att Färjestad hade allt att vinna.

Sex matcher senare är min uppfattning att Färjestad med det här spelet trots allt kan komma till Stora Torget i Karlstad en bit in i maj.

I princip alla var överens på förhand: Skellefteå hade ett stort favoritskap mot Färjestad och det finns ingen som helst anledning för undertecknad att påstå att jag hade en annan uppfattning.

Men Färjestad bröstade upp sig och kaxade till sig och allt det där som ni har fått läsa om i förhandsartiklarna till varje match.

Snabba, kvicka och tekniska Skellefteå fick smaka på värmländsk urkraft som tacklades, tacklades och tacklades lite till.

Personligen var jag lite orolig för att den spelstilen skulle kosta lite för mycket i längden men när Tomas Mitell fick frågan under söndagen log han så pass mycket i sitt svar att jag förstod att han inte var det minsta rädd för att min tankegång skulle bli sann.

När Mitell tog över ansvaret för Färjestad i slutet av februari trodde jag att det var lite för sent för att hinna sätta sin prägel på laget och hej och hallå vad fel ute man var. Mitell har pratat om små steg till förbättring för varje dag och lagom till examensdags på säsongen har han ett lag som kommer precis rätt i fas till det.

I matchserien mot Skellefteå har vi fått se ett hårt forecheckande Färjestad, en spelstil som påminde om NHL-stuk.

Men sett till truppen är det inget spel som Färjestad behöver spela för att vinna matcher utan det var kort och gott ett upplägg som passade Skellefteå väldigt, väldigt illa att möta.

Det finns gott om andra verktyg som Mitell kan plocka fram ur sin coachlåda för att ta Färjestad hela vägen, var så säkra.

Motståndet i semifinalen är inte klart än, men var lika säkra på att inget lag är speciellt suget på att få möta Färjestad efter den här kvartsfinalserien.

Läs mer:

Lindqvist visade vinstvägen – två gånger omRydahl om potentiella motståndarna: ”Ska lägga upp en bra game plan”FBK klart för semi – här är lagen de kan mötaCoach Mitell: ”Vi har vunnit som ett lag och förlorat som ett lag”Skellefteåcoachens hyllning till FBK – och domarna: ”Alla lag får se upp”Färjestad nollade Skellefteå – vidare till semifinal: ”Fan vad bra vi gör det!”Furch spikade igen: ”Har försökt stanna kvar i min bubbla”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockey