Hoppa till huvudinnehållet

Skellefteåcoachens hyllning till FBK – och domarna: ”Alla lag får se upp”

Publicerad:
Robert Ohlsson lämnade isen i Löfbergs Arena besviken. På den efterföljande presskonferensen hyllade han Färjestad och domarna.
Robert Ohlsson lämnade isen i Löfbergs Arena besviken. På den efterföljande presskonferensen hyllade han Färjestad och domarna. Foto: FREDRIK KARLSSON

Skellefteåtränaren Robert Ohlsson lämnade förra presskonferensen riktigt upprörd. På måndagskvällens pressträff tackade han Färjestad för matchserien – och han passade på att tacka domarna.

– När man slår ut den här serien är domarna bra, sen att jag är en grinig gubbe får man tåla ibland.

Robert Ohlssons Skellefteå är utslaget ur SHL-slutspelet efter att Färjestad tagit hem matchserien med 4-2.

– Jag ska passa på att gratulera Färjestad som har gjort det väldigt bra och spelat väldigt bra hockey. De har vuxit och varit bäst när det gäller som mest, sa Skellefteåcoachen.

Han fortsatte:

– Match 1 och 2 är de som är nycklarna tror jag, det är väldigt jämnt i de matcherna. Tyvärr förlorar vi båda. Där gick nog själva matchserien. Idag är första perioden vår bästa, men vi har inget flyt i attackspelet fullt ut. En fjäder i hatten till Mitell som blivit en bättre tränare än när han var i AIK, sa Ohlsson och fick ett leende tillbaka från FBK-coachen.

”Får se upp”

Skellefteåtränaren riktade sig efter det till domarna.

– Jag får inte prata med dem mer, så jag ska prata med dem direkt via media. När man slår ut den här serien är de bra. Att jag är en grinig gubbe får man tåla ibland.

Ohlsson fick frågan om hur långt han tror att Färjestad kan gå.

– Jag tycker att Mitell hade skruvat upp grabbarna ordentligt, det var ett hårt checkande Färjestad vi mötte nu som det inte var i grundserien. Jag tror att FBK har en bra chans, alla lag får se upp.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHLSkellefteå AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.