Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad nollade Skellefteå – vidare till semifinal: ”Fan vad bra vi gör det!”

Publicerad:
Färjestad slog ut Skellefteå på måndagskvällen och är klart för semifinal.
Färjestad slog ut Skellefteå på måndagskvällen och är klart för semifinal. Foto: Tommy Pedersen/TT

Det blev ännu en underhållande match när Färjestad drabbade samman med Skellefteå i den sjätte bataljen i kvartsfinalserien. Färjestad vann med 5-0 och är vidare till semifinal.

– Nu andas vi ut och vilar hjärnan en stund, men fan vad bra vi gör det!, säger en glad Theodor Lennström.

Solberger: Nu är det inget lag som vill möta Färjestad

Tidigt i matchen fick Skellefteå spela powerplay. Färjestad visade upp ett lysande boxplay och hade till och med ett riktigt bra läge att göra mål, och kort därefter kom ytterligare ett fint FBK-läge när Joakim Nygård försökte sig på en fräckis efter en halv soloåkning.

I mitten av perioden tog Skellefteå kommandot och hade mycket puck i FBK-zonen. Målet hängde i luften och Färjestad satt tvärfast i egen zon. Men Färjestad fick ett gyllene läge att ta ledningen när Jonathan Pudas blev utvisad efter drygt 12 minuters spel.

Furch spikade igen: ”Har försökt stanna kvar i min bubbla”

Och ledningsmålet kom mycket riktigt. Det small till bakom Gustav Lindvall när Michael Lindqvist avlossade bössan. Kort därefter blev Färjestad lite för ivrigt och drog på sig en utvisning för sex man på isen. Men även detta boxplay skötte Färjestad med bravur.

Rydahl målade

En miss i Skellefteås zon förvaltades väl av Michael Lindqvist, som ökade på till 2-0. Färjestad fick chans att få in ytterligare ett mål när Jayce Hawryluk åkte ut i slutet av perioden. Något mål kom inte, och lagen gick till periodvila med 2-0 på tavlan.

I andra perioden öppnade Skellefteå piggt och var långa stunder det spelförande laget. Men något mål kom inte - istället var det Gustav Rydahl som ökade på till 3-0 när han hittade en perfekt lucka bakom Skellefteåmålvakten Gustav Lindvall.

Arenan kokade och bar fram sitt lag, som hade bud på fler mål. Men det hade även Skellefteå. Då stod Dominik Furch trygg i kassen och gjorde livet jobbigt för de gulsvarta.

Theodor Lennström var en av planens giganter med ett mål och tre assist i den sjätte matchen i kvartsfinalserien.
Theodor Lennström var en av planens giganter med ett mål och tre assist i den sjätte matchen i kvartsfinalserien. Foto: Tommy Pedersen/TT

Ejdsell utökade

3-0 var ställningen inför tredje perioden.

Skellefteå försökte få Färjestad ur balans och hade några bra försök, men hemmalaget kontrollerade saker och ting väl. Efter drygt halva perioden kom 4-0 genom Victor Ejdsell.

Skellefteå tog ut målvakten med över sex minuter kvar att spela i ett sista försök att komma ikapp.

”Kämpar och krigar”

Theodor Lennström satte 5-0 i den tomma målburen med drygt tre minuter kvar och sjöng med till ”Torparrock” när han åkte för att fira med sina lagkamrater. Han var lättad och glad när han mötte media efter matchen.

– Man är trött i huvudet efter att ha spelat såhär tuffa matcher. Men fan vad bra vi gör det. Helt otroligt. Vi kämpar och krigar för varandra. Man blir stolt över lagkamraterna, säger Lennström.

FBK klart för semi – här är lagen de kan möta

Vilken är den största skillnaden på Färjestad nu mot när du kom?

– Vi har tagit steg i rätt riktning hela tiden, i slutspelet har alla steppat upp. Sen blir det alltid ett annat spel i slutspel. Vi har gjort de där små sakerna, och nu i slutspelet har det klickat.

De senaste dagarna har framförallt Skellefteå försökt piska upp stämningen genom att hetsa en del mot dig och er i media. Hur påverkas du av sånt?

– Man får höra lite av kompisar som skickar grejer till mig om sånt – det eldar bara igång mig. Jag älskar när någon försöker komma under skinnet på mig, det gör mig bara bättre, säger Lennström.

Skellefteåcoachens hyllning till FBK – och domarna: ”Alla lag får se upp”

Var med och tyck till! Vem var bäst ikväll?

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHLSkellefteå AIK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.