Hoppa till huvudinnehållet

Efter Bittans konditori – de ska driva café på Gamla bruket

Publicerad:
Det är Linnea Frödén, Alva Kervestig, Elvira Holm, Amanda Törnkvist och Filippa Melén som ska sköta om Fröken Ruths café.
Det är Linnea Frödén, Alva Kervestig, Elvira Holm, Amanda Törnkvist och Filippa Melén som ska sköta om Fröken Ruths café. Foto: Munkfors Förenings- och konferenscenter

I somras drev Bittans konditori Fröken Ruths café på Gamla bruket i Munkfors och det blev en succé. Efter att Bittans konditori lagt ner verksamheten var det osäkert vad som skulle ske med populära sommarcaféet. Men nu är en lösning klar.

– Jag tror det här kommer att bli jättebra, säger Gunnar Thyberg, vice ordförande för Gamla bruket.

Det blir Munkfors förenings- och konferenscenter som kommer att driva Fröken Ruths café med hjälp av fem entusiastiska gymnasietjejer.

– Det var tjejerna själva som tog kontakt med oss. De undrade om de fick driva café på konferenscentret eftersom det saknas caféer i Munkfors nu, säger Vanja Persson, Munkfors Förenings- och konferenscenter.

Men istället kom hon på att föreningen Gamla bruket behövde någon som drev Fröken Ruths café efter succésommaren.

– Caféet var ju väldigt uppskattat. Ett par av tjejerna har också jobbat där när Bittan drev caféet i somras. Tre av tjejerna driver också UF-företag på gymnasiet, så de är införstådda i vad det handlar om. Så vi kände att vi ville vara med och stötta tjejerna i detta. Det är ju också viktigt för turismnäringen att vi kan ha ett sommarcafé där.

”Jättepositivt”

Gunnar Thyberg på föreningen Gamla bruket blev glad över förfrågan.

– Jag ser jättepositivt på detta. Dels att det är ungdomar som vill driva detta och dels att en del av flickorna var med och jobbade när Bittan hade caféet. Det bådar ju för att de vet hur det ska gå till. Vi ser så fram emot detta.

Nu planeras det för fullt inför sommaröppningen.

– Det kommer att bli en mix av hembakat, pajer och glass. Bittan hade ju även mat, men det är inte aktuellt nu, säger Vanja Persson.

Sommarcaféet Fröken Ruth öppnar den 11 juni i samband med att Laxholmens kulturhus drar igång för säsongen. Sommarcaféet stänger den 21 augusti.

Artikeltaggar

Gamla BruketGunnar ThybergKaféerMunkfors kommunNäringslivVanja Persson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.