Hoppa till huvudinnehållet

Coach Mitell: ”Vi har vunnit som ett lag och förlorat som ett lag”

Publicerad:
Tomas Mitell och hans Färjestad är klart för semifinal.
Tomas Mitell och hans Färjestad är klart för semifinal. Foto: Tommy Pedersen/TT

Tomas Mitell kan ta fram popcornskålen på tisdagskvällen efter en ledig dag, och spana in vilken som blir Färjestads kommande semifinalmotståndare.

– Vi får vara glada idag och imorgon. På onsdag vet vi vilket lag vi får och då trycker vi på knappen igen, säger han.

Lindqvist visade vinstvägen – två gånger om

Semifinal nästa väntar alltså Tomas Mitell och hans Färjestad.

– Jag tyckte att vi gjorde det bra som lag, vi följde vår game plan. Skellefteå har varit en väldigt tuff motståndare, så en sjukt bra matchserie och vi lyckades komma ut på rätt sida. Då är man nöjd, ler han.

Vad hade ni pratat om inför idag?

– Vi var bra här hemma i match fyra och vi pratade om att vi kan inte förvänta oss att det blir samma match direkt, vi måste jobba för det. Jag tyckte att det såg lite krampaktigt ut i början, det var inget riktigt flow i det och vi såg lite nervösa ut. Men med powerplaymålet ser man hur mycket det kan göra. Jag tycker egentligen inte att det var någon fantastisk förstaperiod. Men efter 2-0-målet tycker jag att vi var rätt bra. Vi pratade efter det om att vi måste vara bättre och jag tycker att vi var det.

Skellefteåcoachens hyllning till FBK – och domarna: ”Alla lag får se upp”

Vad gör ni imorgon?

– Vi får vara glada idag och imorgon. Det får bli en ledig dag, på onsdag vet vi vilket lag vi får och då trycker vi på knappen igen, säger Mitell.

Han är nöjd med att laget följt den plan man satt upp.

– En bra laginsats, vi har spelat för varann, säger Mitell. En bra känsla och en skön seger när vi har vunnit som ett lag och förlorat som ett lag.

Rydahl om potentiella motståndarna: ”Ska lägga upp en bra game plan”Solberger: Nu är det inget lag som vill möta FärjestadFurch spikade igen: ”Har försökt stanna kvar i min bubbla”FBK klart för semi – här är lagen de kan möta

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHLSkellefteå AIKTomas Mitell

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.