Hoppa till huvudinnehållet

Positivt besked från Hellgren-Smed: ”Verkar inte vara som en hjärnskakning”

Publicerad:
Marcus Hellgren-Smed. Foto: JESPER ZERMAN

Marcus Hellgren-Smed kom åtminstone med ett positivt besked till fansen efter andra raka förlusten.

– Det verkar inte vara som en hjärnskakning. Det är skönt, säger han.

Efter sex raka för Lars Volden fick Marcus Hellgren-Smed göra sin första match i slutspelet i söndagens andra semifinal mot HV71.

Hellgren-Smed berättar att han var taggad och väldigt inspirerad, men hann bara spela i 5.39 innan olyckan var framme.

– Det blev väl ett skott som gick i stolpen. Jag vände mig om för att kolla var pucken tog vägen. Sen small det väl bara. Jag hann inte göra så mycket. Jag kände bara att jag fick en ganska ordentlig smäll.

”Huvudvärk ganska direkt”

Lagkamraten Viktor Lennartsson åkte in i honom efter en rörig situation framför mål och smällen tog mot huvudet.

– Jag kollade bakåt lite och ”Lenny” kom i ganska hög fart. Jag fick huvudvärk ganska direkt inpå och pratade med sjukvårdarna. Dom tyckte väl att det var lika bra att kolla upp det – så att det inte var allvarligt.

Hellgren-Smed tvingades således lämna plats för Lars Volden.

– Jättetråkigt, jag hade sett fram emot att få chansen. Att få spela en sån här match har man ju egentligen sett fram emot hela säsongen. Det var oerhört surt att inte kunna fullfölja.

Blandade känslor

Hellgren-Smed hade hunnit släppa in 0–1 efter en rivstart av HV71. Han kunde inte göra mycket åt målet, som styrdes in av Tommi Huhtala framför mål.

– Jag försökte vila huvudet, jag kollade inte så mycket. Det var mest att försöka hålla sig borta. Jag kollade lite på skärmen bakom mig i slutet.

0–1 hade då blivit till förlust med 2–5.

Kvällen blev knappast som han hade hoppats, men Hellgren-Smed fann viss tröst i att han verkar ha klarat sig utan hjärnskakning.

– Samtidigt känns det jäkligt surt att det inte hann gå många minuter innan man fick kliva av. Det är lite blandade känslor, men jätteskönt att det inte är värre än det är, säger han.

– Just att man inte är illamående. Det får man tycka är bra.

BIK ligger nu under med 0–2 i matcher och fick även förstecentern David Lindquist skadad under matchen.

– Folk får gärna säga att det är kört. Vi säger att det verkligen inte är kört. De ska komma till Nobelhallen nu och det vet vi att dom inte tycker om. Vi ska verkligen göra match av den här serien.

Vad tror du på för någon match i Nobelhallen på tisdag?

– Att det blir lika tufft och hårt. Det är en semifinal, det är klart det är mycket känslor. Vi ska verkligen komma tillbaka starkt och vända på det här.

Tungt för BIK – ny förlust och nya skador

Artikeltaggar

BIK KarlskogaHockeyallsvenskanIshockeyJönköpingMarcus Hellgren Smed

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.